fbpx

Orjaške kopenske želve, imenovane tudi slonovske želve

Novice

Na Galapaških otokih sredi Tihega oceana, daleč stran od Amerike, živijo orjaške kopenske želve, imenovane tudi slonovske želve, ki jih je prepovedano loviti in pobijati? Ta žival je ranljiva zaradi svoje počasnosti, zato si poišče varstvo v notranjosti svojega roženega oklepa, ki jo varuje kot kakšnega srednjeveškega viteza. Na zemlji živijo kopenske, morske in sladkovodne […]

Na Galapaških otokih sredi Tihega oceana, daleč stran od Amerike, živijo orjaške kopenske želve, imenovane tudi slonovske želve, ki jih je prepovedano loviti in pobijati?

Ta žival je ranljiva zaradi svoje počasnosti, zato si poišče varstvo v notranjosti svojega roženega oklepa, ki jo varuje kot kakšnega srednjeveškega viteza. Na zemlji živijo kopenske, morske in sladkovodne želve. Nekatere so tako majhne, da se skrijejo pod solatni list, tiste na Galapaških otokih pa so velikanke, saj tehtajo od 200 do 250 kg in so dolge do poldrugega metra. Te želve živijo – brž čas zaradi svoje miroljubnosti – zelo dolgo. Nekatere od še živečih bi lahko bile priče francoske revolucije leta 1789.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!