fbpx

Osvežitev na poti proti severu

Potopisi

Ne glede na to ali potujemo v Pariz, Amsterdam ali Hamburg nas pot skoraj zagotovo pelje mimo Münchna. Po slabih štirih urah vožnje, ko smo že pošteno potrebni počitka, osvežitve morda celo lahkega obroka nas pot pelje mimo jezera Chimsee.

Ne glede na to ali potujemo v Pariz, Amsterdam ali Hamburg nas pot skoraj zagotovo pelje mimo Münchna. Po slabih štirih urah vožnje, ko smo že pošteno potrebni počitka, osvežitve morda celo lahkega obroka, nas pot pelje mimo jezera Chimsee. Če nismo preveč na tesnem s časom, se splača odviti z avtoceste na izhodu Ubersee in si privoščiti postanek, ki ga ne nudi nobena obcestna postojanka saj se tam lahko dobro in poceni najemo, sprehodimo in če je vreme primerno tudi osvežimo v Chimseeju.

chimsee2

Do izhoda Ubersee pridemo preden zagledamo jezero, zato je dobro biti pozoren že za izhodom Grabenstatt. Po izvozu ne zavijemo proti vasi Ubersee ampak proti plaži (strandt) in se že po nekaj sto metrih znajdemo na majhni lokalni poti Julius Exter Promenade. Prva priložnost za parkiranje se pokaže že pri marini vendar svetujem, da potegnete še nekaj sto metrov naprej mimo boljše (in dražje) restavracije Seevirts Strandhaus do Strand Kioska, ki je malo pred hotelom Chimgauhoff. Od avtoceste se ne boste oddaljili za več kot 2km.

chimsee3

Strand Kiosk s pogledom na jezero streže odlične nemške fast-food specialitete, kot npr. Currywurst ali Wurstsalat, če pa imate srečo (med vikendi v turistični sezoni) pa bodo imeli tudi odprt žar na prostem, kjer si lahko privoščite Grill krožnik s kuhano koruzo ter krompirjevo in zeljno solato, kar je kar konkreten obrok, ali pa samo vratovino ali klobaso s kajzerico, če ste bolj skromni. Vozniki boste z veseljem spili neverjetno dobro in kot se za pivo spodobi grenko brezalkoholno pivo (Alkoholfreibeer).

currywurst

Takoj za kioskom je kopališče, ker se lahko osvežite v sicer plitki in precej mlačni vodi, ki pa po dolgi poletni vožnji vseeno paše. Tudi v najbolj žgočem soncu mogočni stari hrasti nudijo senco in zelo prijetno vzdušje. Turistov je v sezoni kar precej. Vaši otroci se lahko zabavajo na gugalnicah, ki visijo z mogočnih hrastovih vej in če imate res veliko časa si lahko najamete kajak ali padeling in malo poveslate po jezeru.

strandkiosk4

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vzdušje je zelo prijetno in počitniško in turistov je v sezoni kar precej. Kiosk obratuje tudi izven turistične sezone in je priljubljen postanek bikerjev, pozimi pa je zaprt.

chimsee4

Več fotografij: https://www.flickr.com/photos/gresakg/sets/72157655429112976


Sledite nam


RSS Ustavi se!