fbpx

Otrokom prijazni Puerto Rico

Potovanja

Puerto Rico je najbolj otrokom prijazen otok v Karibih.

Bogat tropski deževni gozd Puerto Rico turisti običajno obiščejo večkrat, saj je nemogoče, da bi si že prvič lahko ogledali vse, kar ponuja 8.670 kvadratnih kilometrov velik otok. Puerto Rico je najbolj otrokom prijazen otok v Karibih. Ob 437 kilometrov dolgi obali je nekaj najlepših plaž na svetu za sončenje, kopanje, potapljanje in snorkanje. Nedaleč od velikih turističnih središč lahko doživite pristen vtis živahne kulture življenja domačinov na otoku. Sledovi karibskih, španskih, indijanskih, afriških in severno ameriških vplivov napravijo otok edinstven. Portoričani so ponosni, da veljajo že od leta 1917 za ameriške državljane. A ponosni so tudi na svojo 500 letno tradicijo in dediščino latinskoameriškega in karibskega otoka, ki se odraža v hrani, pijači, kulturi in arhitekturi. V National Historic Zone, v starem mestnem jedru Old San Juan, stojijo bogato okrašene hiše v španskem in kreolskem arhitekturnem slogu ter stare utrdbe, elegantni vrtovi in muzeji.

keejah::trv hey! jst ze skoraj leto dni planiram moj odhod na Karibe in nekako se nagibam k temu, da bi po obisku Kube (tja grem s se tremi kolegi) odskakljala se na druge otoke – plan je priblizno tak:
Kuba – Turcs&Caicos (Bahami) – Hispaniola (Haiti/Dominikanska) – Puerto Rico – BIV – St. Kitts&Nevis, St.Barts, Antigua&Barbuda – Guadeloupe in Martinique (vse je EU) – St. Lucia – Grenadines – Trinidad&Tobago (optional) vsega najverjetneje ne bom uspela zajet zaradi pomanjkanja $$$ vendar pa sm od enga mehicana slisala, da se da dobit ksno lustno sluzbico v hotelih pa kej zasluzt…

Deževni gozd in hribovje privablja „eko turiste“, ki jih navdušujejo predvsem bujno tropsko rastje in 240 vrst živali, ki živijo na tem prostoru. El Yunque je edini tropski deževni gozd, ki sodi pod okrilje ameriških nacionalnih parkov. Gozdni rezervat Rio Abajo lahko turisti raziskujejo po sedemdesetih različnih planinskih poteh. Če obožujete tišino in samoto, lahko obiščete tudi enega izmed štirih neposeljenih otokov, ki ležijo pred Puerto Ricom. Na otoku Vieques je štirideset čudovitih plaž na okoli 97 kilometrov dolgi obali. Med njimi so tudi trije zalivi, ki se zaradi vsebnosti fosforja ponoči svetlikajo. Tudi na otoku Culebra so popolne plaže. Otok Mona, ki je okoli 80 kilometrov oddaljen od matičnega, je popolnoma neobljuden, na njem je 65 kvadratnih kilometrov velik naravni rezervat s koralami in idealnimi potapljaškimi točkami. 

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!