fbpx

Otrokom prijazni Puerto Rico

Potovanja

Puerto Rico je najbolj otrokom prijazen otok v Karibih.

Bogat tropski deževni gozd Puerto Rico turisti običajno obiščejo večkrat, saj je nemogoče, da bi si že prvič lahko ogledali vse, kar ponuja 8.670 kvadratnih kilometrov velik otok. Puerto Rico je najbolj otrokom prijazen otok v Karibih. Ob 437 kilometrov dolgi obali je nekaj najlepših plaž na svetu za sončenje, kopanje, potapljanje in snorkanje. Nedaleč od velikih turističnih središč lahko doživite pristen vtis živahne kulture življenja domačinov na otoku. Sledovi karibskih, španskih, indijanskih, afriških in severno ameriških vplivov napravijo otok edinstven. Portoričani so ponosni, da veljajo že od leta 1917 za ameriške državljane. A ponosni so tudi na svojo 500 letno tradicijo in dediščino latinskoameriškega in karibskega otoka, ki se odraža v hrani, pijači, kulturi in arhitekturi. V National Historic Zone, v starem mestnem jedru Old San Juan, stojijo bogato okrašene hiše v španskem in kreolskem arhitekturnem slogu ter stare utrdbe, elegantni vrtovi in muzeji.

keejah::trv hey! jst ze skoraj leto dni planiram moj odhod na Karibe in nekako se nagibam k temu, da bi po obisku Kube (tja grem s se tremi kolegi) odskakljala se na druge otoke – plan je priblizno tak:
Kuba – Turcs&Caicos (Bahami) – Hispaniola (Haiti/Dominikanska) – Puerto Rico – BIV – St. Kitts&Nevis, St.Barts, Antigua&Barbuda – Guadeloupe in Martinique (vse je EU) – St. Lucia – Grenadines – Trinidad&Tobago (optional) vsega najverjetneje ne bom uspela zajet zaradi pomanjkanja $$$ vendar pa sm od enga mehicana slisala, da se da dobit ksno lustno sluzbico v hotelih pa kej zasluzt…

Deževni gozd in hribovje privablja „eko turiste“, ki jih navdušujejo predvsem bujno tropsko rastje in 240 vrst živali, ki živijo na tem prostoru. El Yunque je edini tropski deževni gozd, ki sodi pod okrilje ameriških nacionalnih parkov. Gozdni rezervat Rio Abajo lahko turisti raziskujejo po sedemdesetih različnih planinskih poteh. Če obožujete tišino in samoto, lahko obiščete tudi enega izmed štirih neposeljenih otokov, ki ležijo pred Puerto Ricom. Na otoku Vieques je štirideset čudovitih plaž na okoli 97 kilometrov dolgi obali. Med njimi so tudi trije zalivi, ki se zaradi vsebnosti fosforja ponoči svetlikajo. Tudi na otoku Culebra so popolne plaže. Otok Mona, ki je okoli 80 kilometrov oddaljen od matičnega, je popolnoma neobljuden, na njem je 65 kvadratnih kilometrov velik naravni rezervat s koralami in idealnimi potapljaškimi točkami. 

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!