fbpx

Po navdih skozi labirint

Novice

Na Bledu je ponovno odprt Labirint, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Poljski labirint je pripravljen iz ovsa in dopolnjen z novimi zanimivimi informativnimi tablami. Marsikdo ne ve, da je bil oves že v srednjeveški Evropi  najpomembnejše žito tudi zato, ker zdravi telo, bistri glavo in greje noge. LABIRINT BLED je zabavno poučni park, sestavljen […]

Na Bledu je ponovno odprt Labirint, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. Poljski labirint je pripravljen iz ovsa in dopolnjen z novimi zanimivimi informativnimi tablami.

Marsikdo ne ve, da je bil oves že v srednjeveški Evropi  najpomembnejše žito tudi zato, ker zdravi telo, bistri glavo in greje noge.

LABIRINT BLED je zabavno poučni park, sestavljen iz POLJSKEGA, GOZDNEGA in TRAVNIŠKEGA LABIRINTA in je kot takšen edinstven na celem svetu. Razprostira se na površini dveh hektarjev, le 100m od jezera Bled pod Blejskim gradom. Letos so pod gradom in na promenadi ob jezeru postavili dodatne usmerjevalne table, ki bodo obiskovalcem olajšale pot do samega labirinta.

V parku so informativne in interaktivne točke, ki vas pripravijo, da aktivno sodelujete pri spoznavanju narave, ki jo spoznate na zabaven in didaktičen način. Preko nekaterih interaktivnih točk spoznavate tudi sebe, saj izboljšujete orientacijo, kreativnost ali spoznavate izgled gozda v pogledu optične iluzije. Vsebine so namenjene tako otrokom kot odraslim obiskovalcem.

V travniškem labirintu so s pokošenimi potmi ustvarili podobo zajčka z rožico. V sredino so postavili novo informativno tablo  z interpretacijo travniških rastlin, ki jih poiščete med hojo po travniškem labirintu.

Tematski park Bled je nastal že leta 2011, z veliko ljubeznijo do narave, željo obuditi v obiskovalcih navdih, da je narava pomemben del našega življenjskega okolja.

Pri postavitvi parka so upoštevali načelo čim manj poseganja v naravno okolje in tako narave ne spreminjajo, zato so večinoma uporabljali naravne materiale, kot sta kamen in les.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V parku, ki ga je lani obiskalo več kot 3000 obiskovalcev, tudi letos pričakujejo, da bodo marsikomu popestrili izlet na Bled.

Labirint Bled je edinstven, podobnega parka ni nikjer na svetu, razen pri nas, na Bledu. Obiščete ga lahko od sredine julija do jeseni, vsak dan od 10.00 do 19.30. Za več informacij obiščite www.labirint-bled.si.


Sledite nam


RSS Ustavi se!