fbpx

Pobegnite pred mestno vročino v hladen objem Soče

Mesta, Primorska, Zanimivosti

Vas vročina v mestu ubija in ji želite pobegniti na hladno v naravo? Ampak vas ob misli na vožnjo v avtu in čakanje v kolonah kar mine in raje nastavite klimo še za kako stopinjo hladneje? Ne odpovejte se izletu le zaradi prometa. Pojdite z vlakom in se izognite gnečam na cesti ter neprijetni vožnji v pregretem avtomobilu.

Ko se temperature poleti dvignejo nad 30°C, to še posebno prizadene tiste, ki živijo in delajo v mestih. Razbeljen asfalt in vroč beton v marsikom zbudita nostalgijo po hladnem vetrcu, piknik na travi v senci dreves in osvežitev v hladni reki.

Pobegnite v naravo

Zakaj ne bi prostega dneva ali vikenda izkoristili za hiter izlet v naravo. Skočite na vlak in se zapeljite do Mosta na Soči. Tam se lahko okopate v hladni Soči in uživate v naravnih lepotah Soške doline. Če ste bolj avanturistični si lahko privoščite še kak skok z mostu, ali pa le poležavate na rečni obali. Izposodite si SUP ali pa kajak in si okolico oglejte kar z reke. Da ne boste lačni, pa bo zagotovo poskrbela katera od restavracij, ki strežejo odlične lokalne dobrote.

Ob Mostu na Soči je tudi umetno jezero, okoli katerega so urejene tudi sprehajalne poti, ki bodo zagotovo navdušile tako vas kot tudi vaše otroke. Ljubitelji zgodovine boste prav tako prišli na svoj račun, saj so ob levi strani Idrijce odkrili in raziskali številne grobove iz železne dobe. Kaj so arheologi odkrili, si lahko ogledate v arheološkem muzeju.

Potovanje brez stresa

Potovanje proti Primorski je poleti zelo stresno. Vročina, zastoji, dela na cesti, nesreče. Zakaj se ne bi temu preprosto izognili tako, da se odločite za izlet z vlakom. Tako vam ne bo treba skrbeti kako utrujeni ste, kje boste parkirali in kdaj odpotovati, da na cesti ne bo prevelika gneča. Vlak je poleti idealna rešitev za vsa vaša potovanja in izlete. Poleg tega bo tovrsten izlet zagotovo navdušil vaše najmlajše.

Usedite se na vlak in si oddahnite od mestnega vrveža in vročine v zelenem objemu prelepe Soče. Privoščite sebi in svoji družini pobeg v naravo in uživajte v potovanju brez stresa z vlakom.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!