fbpx

Počitnice v Katarju

Novice

Suha klima zagotavlja sončne počitnice čez vse leto.

Mogočni hotel Sheraton je bil pred dvajsetimi leti prvi sodobni hotel v Katarju, danes pa se prestižni hoteli v lasti različnih šejkov vrstijo, kar drug za drugim. Katar se ne sramuje svojega bogastva in čeprav naj bi Katarci živeli po strogih zapovedih muslimanske vere, ki predpisuje puritanski življenjski slog, je za večino bogatih domačinov vožnja z luksuznimi limuzinami in počitnice v mondenih evropskih in ameriških letoviščih nekaj povsem samoumevnega.

Polotok je obdan s koralnimi grebeni. Pred vzhodno obalo ležijo številni majhni otoki s priljubljenimi kopalnimi plažami, čudovitimi področji za plavalce z masko in potapljače. Suha klima pa zagotavlja sončne počitnice čez vse leto. Za turiste privlačna središča, ki imajo lepe plaže in kjer ponujajo raznolike vodne športe od jadranja, deskanja, potapljanja in ribolova so Umm Said, Dukhan in Al-Wakrah. Pred vzhodno obalo, v bližini glavnega mesta Dohe je priljubljen počitniški otok Palm Tree Island, kjer je veliko hotelov, kavarn, restavracij in lepih plaž.

Qatar fundation: “Dubaj je bolj popularen. Za tam vem, da je že kar pestra skupnost Slovencev, za Katar pa niti ne spremljam toliko.”

Moderni Katar

Kamele v mestu 

V zimskih mesecih je temperatura morja le dvajset stopinj celzija, zato so takrat vodni športi manj privlačni, čez celo leto pa ponujajo izlete v puščavo. S terenskimi vozili turiste odpeljejo v puščavo, kjer lahko občudujejo nepozabni sončni zahod in jih pogostijo z beduinsko večerjo v šotorih. V bližini hotelskega naselja v Dohi je tudi veliko golf igrišče, kamor prihajajo številni ljubitelji golfa iz Evrope. Za vzdrževanje zelenice porabijo več 100.000 litrov razsoljene vode. Ker temperatura čez dan naraste tudi na 40 stopinj celzija, jih večina raje igra zvečer, pri svetlobi reflektorjev in ob pogledu na razsvetljeno mesto.

Z džipi po puščavi

Odkrivanje puščave z neskončnimi peščenimi sipinami, bujnimi oazami, plovbe s tradicionalnimi arabskimi ladjami Dhow-iji, ogled tradicionalnega ribolova ter sprehod skozi zgodovino iskalcev biserov, nakupovanje na orientalskih tržnicah z edinstvenim vzdušjem ter kamelje in konjske dirke kot tudi lov s sokoli so doživetja, ki zagotavljajo nepozabne počitnice.

Vir: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!