fbpx

Počitnice pri budističnih menihih

Novice

Prebujanje ob tretji uri zjutraj, meditiranje, obedi z menihi in nočitve v samostanu lahko postanejo nepozabno doživetje Azije. Templji na Tajskem v zameno za majhno darovanje ( okoli 5 evrov ) običajno sprejmejo tudi nenapovedane goste, ki želijo prenočiti v skromni sobi. Nekateri templji imajo posebne sobe in tečaje meditacije, ki jih ponujajo tujcem. To […]

Prebujanje ob tretji uri zjutraj, meditiranje, obedi z menihi in nočitve v samostanu lahko postanejo nepozabno doživetje Azije. Templji na Tajskem v zameno za majhno darovanje ( okoli 5 evrov ) običajno sprejmejo tudi nenapovedane goste, ki želijo prenočiti v skromni sobi. Nekateri templji imajo posebne sobe in tečaje meditacije, ki jih ponujajo tujcem.

To so na primer Wat Umong, Wat Dhat Sri in Wat Rum Poeng v Chiang Maiu; Wat Kow Tahm na Koh Phanangu (85 evrov za 10 dni). Več kot 40 korejskih templjev v okviru programa Templestay sprejema ženske in moške, ki lahko pri njih ostanejo tudi več dni. Nekateri templji ponujajo celo prevajalske storitve eden takšnih je Ganghwa International Lotus Lantern Meditation Center ( 36 evrov na dan ) in Jogyesa Temple ( 2 do 4 ure stanejo od 8 do 18 evrov ). Rezervirate lahko preko www.templestay.com

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!