fbpx

Počitnice pri budističnih menihih

Novice

Prebujanje ob tretji uri zjutraj, meditiranje, obedi z menihi in nočitve v samostanu lahko postanejo nepozabno doživetje Azije. Templji na Tajskem v zameno za majhno darovanje ( okoli 5 evrov ) običajno sprejmejo tudi nenapovedane goste, ki želijo prenočiti v skromni sobi. Nekateri templji imajo posebne sobe in tečaje meditacije, ki jih ponujajo tujcem. To […]

Prebujanje ob tretji uri zjutraj, meditiranje, obedi z menihi in nočitve v samostanu lahko postanejo nepozabno doživetje Azije. Templji na Tajskem v zameno za majhno darovanje ( okoli 5 evrov ) običajno sprejmejo tudi nenapovedane goste, ki želijo prenočiti v skromni sobi. Nekateri templji imajo posebne sobe in tečaje meditacije, ki jih ponujajo tujcem.

To so na primer Wat Umong, Wat Dhat Sri in Wat Rum Poeng v Chiang Maiu; Wat Kow Tahm na Koh Phanangu (85 evrov za 10 dni). Več kot 40 korejskih templjev v okviru programa Templestay sprejema ženske in moške, ki lahko pri njih ostanejo tudi več dni. Nekateri templji ponujajo celo prevajalske storitve eden takšnih je Ganghwa International Lotus Lantern Meditation Center ( 36 evrov na dan ) in Jogyesa Temple ( 2 do 4 ure stanejo od 8 do 18 evrov ). Rezervirate lahko preko www.templestay.com

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!