fbpx

Podpeško jezero

Potovanja

Podpeško jezero nudi osvežitev v teh vročih dneh.

Podpeško jezero leži na obrobju Ljubljane in se napaja iz sedmih kraških izvirov pod bližnjim gozdom. Po površini sicer majhno, a skoraj 51 metrov globoko jezero, poleti privablja obiskovalce na osvežitev v hladni vodi. Nekateri kopališče izkoristijo za poležavanje in branje knjig na obrežju ali igro z otroki na velikem travniku ob jezeru.

Podpeško jezero je tudi odlična izhodiščna točka za kratek polurni vzpon na Sv. Ano, ki nudi izjemen razgled na Ljubljansko barje. Na njej se nahaja majhna romarska cerkev.

Odgovor: “Sv. Ana je drobčkan in simpatičen hribček (višinska razlika 180m) v neposredni bližini jezerca, z lepim razgledom, primeren tudi za tako majhne otroke, Krim pa je radikalno večji zalogaj (višinska razlika 800m) in nikakor ni za take malčke in njihove (kot vse kaže) precej neizkušene starše. Okrog celega jezera ni poti, ker je na jugovzhodnem delu jezerca močvirnato območje, je pa pot okrog tega močvirja ter na tistem delu jezerca, kjer močvirja ni. Na oštarije se pa ne spoznam.”

vir: Pintarest

Vir fotografij tudi: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!