fbpx

Podpeško jezero

Potovanja

Podpeško jezero nudi osvežitev v teh vročih dneh.

Podpeško jezero leži na obrobju Ljubljane in se napaja iz sedmih kraških izvirov pod bližnjim gozdom. Po površini sicer majhno, a skoraj 51 metrov globoko jezero, poleti privablja obiskovalce na osvežitev v hladni vodi. Nekateri kopališče izkoristijo za poležavanje in branje knjig na obrežju ali igro z otroki na velikem travniku ob jezeru.

Podpeško jezero je tudi odlična izhodiščna točka za kratek polurni vzpon na Sv. Ano, ki nudi izjemen razgled na Ljubljansko barje. Na njej se nahaja majhna romarska cerkev.

Odgovor: “Sv. Ana je drobčkan in simpatičen hribček (višinska razlika 180m) v neposredni bližini jezerca, z lepim razgledom, primeren tudi za tako majhne otroke, Krim pa je radikalno večji zalogaj (višinska razlika 800m) in nikakor ni za take malčke in njihove (kot vse kaže) precej neizkušene starše. Okrog celega jezera ni poti, ker je na jugovzhodnem delu jezerca močvirnato območje, je pa pot okrog tega močvirja ter na tistem delu jezerca, kjer močvirja ni. Na oštarije se pa ne spoznam.”

vir: Pintarest

Vir fotografij tudi: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.