fbpx

Podpeško jezero

Potovanja

Podpeško jezero nudi osvežitev v teh vročih dneh.

Podpeško jezero leži na obrobju Ljubljane in se napaja iz sedmih kraških izvirov pod bližnjim gozdom. Po površini sicer majhno, a skoraj 51 metrov globoko jezero, poleti privablja obiskovalce na osvežitev v hladni vodi. Nekateri kopališče izkoristijo za poležavanje in branje knjig na obrežju ali igro z otroki na velikem travniku ob jezeru.

Podpeško jezero je tudi odlična izhodiščna točka za kratek polurni vzpon na Sv. Ano, ki nudi izjemen razgled na Ljubljansko barje. Na njej se nahaja majhna romarska cerkev.

Odgovor: “Sv. Ana je drobčkan in simpatičen hribček (višinska razlika 180m) v neposredni bližini jezerca, z lepim razgledom, primeren tudi za tako majhne otroke, Krim pa je radikalno večji zalogaj (višinska razlika 800m) in nikakor ni za take malčke in njihove (kot vse kaže) precej neizkušene starše. Okrog celega jezera ni poti, ker je na jugovzhodnem delu jezerca močvirnato območje, je pa pot okrog tega močvirja ter na tistem delu jezerca, kjer močvirja ni. Na oštarije se pa ne spoznam.”

vir: Pintarest

Vir fotografij tudi: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.