fbpx

Podpeško jezero

Potovanja

Podpeško jezero nudi osvežitev v teh vročih dneh.

Podpeško jezero leži na obrobju Ljubljane in se napaja iz sedmih kraških izvirov pod bližnjim gozdom. Po površini sicer majhno, a skoraj 51 metrov globoko jezero, poleti privablja obiskovalce na osvežitev v hladni vodi. Nekateri kopališče izkoristijo za poležavanje in branje knjig na obrežju ali igro z otroki na velikem travniku ob jezeru.

Podpeško jezero je tudi odlična izhodiščna točka za kratek polurni vzpon na Sv. Ano, ki nudi izjemen razgled na Ljubljansko barje. Na njej se nahaja majhna romarska cerkev.

Odgovor: “Sv. Ana je drobčkan in simpatičen hribček (višinska razlika 180m) v neposredni bližini jezerca, z lepim razgledom, primeren tudi za tako majhne otroke, Krim pa je radikalno večji zalogaj (višinska razlika 800m) in nikakor ni za take malčke in njihove (kot vse kaže) precej neizkušene starše. Okrog celega jezera ni poti, ker je na jugovzhodnem delu jezerca močvirnato območje, je pa pot okrog tega močvirja ter na tistem delu jezerca, kjer močvirja ni. Na oštarije se pa ne spoznam.”

vir: Pintarest

Vir fotografij tudi: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!