fbpx

Poletni otroški kampi: naravno, športno in zabavno

Novice

Poletni otroški kampi vsako leto pridobivajo na kvaliteti in vsebini.  Vsem pa je skupno nekaj: vse več se jih usmerja k preživljanju kvalitetnega časa zunaj, v naravi. Ob koncu šolskega leta in po času, preživetem v zaprtih šolskih prostorih, učilnicah, za računalnikom,  je čedalje bolj pomembno, da se otroci razgibajo, sprostijo, ponovno povežejo z elementi […]

Poletni otroški kampi vsako leto pridobivajo na kvaliteti in vsebini.  Vsem pa je skupno nekaj: vse več se jih usmerja k preživljanju kvalitetnega časa zunaj, v naravi.

sava-turizem-55Ob koncu šolskega leta in po času, preživetem v zaprtih šolskih prostorih, učilnicah, za računalnikom,  je čedalje bolj pomembno, da se otroci razgibajo, sprostijo, ponovno povežejo z elementi narave. Ta je namreč zakladnica raziskovalnih vsebin in s svojo raznolikostjo vpliva na otrokovo odzivnost in razvoj ter jih uči spretnosti, ki jim bodo koristile v vsakdanjem življenju, izven šolskih klopi.

Otroški poletni kampi so tako odlična izbira za ustvarjalne užitke, povezane s športom in naravo, ki otroke motivirajo in pritegnejo.  Na domačih tleh najdemo kar nekaj zelo bogate ponudbe,  za vsebinsko  raznovrstne aktivnosti.  Vse poudarjajo sodelovanje otrok, praktična znanja z zabavo, spoznavanje narave in njenih zakonitost, športne aktivnosti za zdravega duha v zdravem telesu. In slednje je še kako pomembno, sploh v današnjih časih, ko raziskave kažejo, da otroci med 8. in 18. letom preživijo kar 6 ur dnevno za računalnikom, televizijo, video igricami in mobilnimi telefoni v zaprtih prostorih.  Medtem ko čas, ki ga človek preživi v naravi, kot kažejo raziskave, opazno znižuje stres, izboljšuje občutek osebnega zadovoljstva in  krepi samozavest. Otrokom naj bi čas, preživet v naravi, koristil pri učenju in boljšemu spominu, prav tako jim lahko z dobro izvedeno vsebino oblikuje pozitiven odnos do športa, narave in zdravega življenja.

Ker je poletje najboljši čas za vodne športe, Slovenija pa nudi ogromno lepih naravnih možnosti za ta užitek, so otroški plavalni kampi pri nas še posebej priljubljeni.  Plavanje ne le, da je prijetna in zabavna osvežitev, nudi tudi številne pozitivne učinke na razvoj otroka. Psihologinja dr. Tanja Kajtna s Fakultete za šport pravi, da plavanje ne vpliva dobro le na otrokov telesni, temveč tudi na psihični in socialni razvoj, saj  z njim  otroci razvijajo delovne navade, se naučijo potrpežljivosti, vztrajnosti ter dobijo občutek za red in disciplino.

Izvrstna priložnost, da svoje otroke vpeljete v svet prijaznega plavanja in preživljanja prostega časa, se letos ponuja v Termalnem parku Term Ptuj. V čudoviti naravni okolici pripravljajo nepozabna plavalna doživetja za otroke med 5. in 16. letom starosti, in sicer skupaj z olimpijko Anjo Čarman. Anja bo z mladimi nadobudneži pilila tehnike plavanja, ob treningu pa ne bodo manjkale razigrane vodne dogodivščine, toboganski spusti po največjih toboganih v Sloveniji in pester celodnevni program z animatorji.  Otroci se lahko udeležijo enodnevnega ali tedenskih treningov, organizirani pa bodo tudi prevozi iz večjih mest po Sloveniji . Zagotovo je lahko tak plavalni dan za vašega otroka več kot zanimiv.

Poletje je čas za združevanje koristnega, zabavnega in družabnega.  In če otroci uživajo, je to najlepša možna sprostitev tudi za starše, kajne?

Andreja Cepuš

Za več informacij o otroških plavalnih kampih z olimpijko Anjo Čarman preverite na http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/ptuj/poletno-dogajanje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

AnjaCarman07

Oglasno sporočilo


Sledite nam


RSS Ustavi se!