Popolno doživetje v Termah Tuhelj

Aktualno, Novice, Sprostitev, Wellness

Hiter tempo življenja, službene, šolske in obšolske dejavnosti družini ukradejo dragocene trenutke, zato smo veseli, ko si lahko vzamemo čas in se posvetimo drug drugemu.

Odločili smo se, da konec tedna preživimo v Termah Tuhelj, ki ponujajo pester program za družine. Pot nas je vodila skozi čudovito, za nas še neraziskano pokrajino.

Čeprav ob našem prihodu soba še ni bila pripravljena za prevzem, nas je osebje toplo sprejelo in nam pripravilo vse potrebno za začetek našega razvajanja.

Terme Tuhelj so edini ponudnik družinskega wellnesa na Hrvaškem in med pestro ponudbo najdete tudi družinsko savnanje, kar je bila čudovita novica za hčerki, ki še nikoli nista bili v savni. V tem času je savna za ostale goste zaprta in družini nudi zasebnost in popolno sprostitev.

Strokovnjaki v centru razvijajo kulturo savnanja v tem delu Evrope, zato je v ponudbi ogromno različnih programov, ki smo jih želeli doživeti. S starejšo hčerko sva ljubiteljici čokolade, zato se nisva mogli upreti savni s čokoladnim programom, mož in mlajša hčerka pa sta medtem počivala na gugalnicah, ki te nežno pozibavajo in poskrbijo za sprostitev.

Po obisku savne se prileže masaža, če pa si jo lahko privoščijo tudi otroci, je veselje še večje. Ponudba masaž in terapij je raznolika, zato se zagotovo najde kakšna za še tako izbran okus. Z možem sva si privoščila klasično masažo hrbta z oljem, starejša hčerka otroško masažo s čokolado in mlajša z oljem. Za konec pa smo se razvajali še s toplim čajem.

Popolni sprostitvi je sledilo kosilo v hotelski restavraciji Lati, ki s samopostrežno kuhinjo ponuja okuse lokalnih kulinaričnih posebnosti kot tudi svetovnih kuhinj.

Ob 14. uri smo prevzeli ključe sobe in bili prijetno presenečeni nad družinsko sobo. Gre pravzaprav za dve povezani sobi, ki tako staršem kot tudi odraščajočim otrokom ponuja malce zasebnosti.

Po krajšem počitku smo se odpravili na Vodni planet, kompleks zunanjih, notranjih bazenov ter infrastrukture, ki ponuja popolno termalno izkušnjo.
Mož se je razveselil polovičnega olimpijskega bazena, mlajša hčerka toboganov v otroških bazenih, s starejšo hčerko pa sva se razgibali z vodno aerobiko. Zanimiva izkušnja je tudi kopanje v zunanjem bazenu s termalno vodo, medtem ko je okolica prekrita s snežno odejo.

Vodni grad pa je najnovejša atrakcija na bazenih Vodnega planeta, adrenalinski tobogani, brizgalne šobe in ostale vodne atrakcije za najmlajše in tudi njihove starše. Črna luknja in vodna kača sta prevzeli tudi moji hčerki, priznam pa, da tudi naju z možem.

Če ste si kdaj želeli hoditi po vodi, pridite v Terme Tuhelj in odkrijte skrivnost tako imenovanega aquazorbinga. Dekleti sta še kar nekaj časa uživali v vodnih vragolijah, medtem ko sva midva uživala v popoldanski kavici.

Le nekaj korakov stran od hotela je Dvorec Mihanović, kjer smo si v prijetnem ambientu privoščili okusno večerjo in živo glasbo.

Kljub utrujenosti pa je bila želja po nočnem kopanju, ki je na voljo ob sobotah prevelika, da bi se ji uprli.

Po aktivnem dnevu, polnem novih doživetij, smo sladko zaspali.

Prebudili smo se v lepo, hladno nedeljsko jutro. Ker nismo ravno zaspana družina, smo se hitro odpravili na zajtrk in novim dogodivščinam naproti.
Hčerki sta uživali v ustvarjalni delavnici za otroke, midva pa sva ta čas izkoristila za obisk hotelskega fitnesa. Popoldne pa smo še enkrat izkoristili za obisk Vodnega planeta.

Prijetno utrujeni, z lepimi vtisi novih doživetij smo se v večernih urah odpravili proti domu, z željo, da Terme Tuhelj, spet, čim prej obiščemo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.