fbpx

Popotnica in strokovnjakinja za besede: Anja Kovačič

A.nja, A.nja pravi

Anja je sestra, hčerka, prijateljica, popotnica, novinarka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, pisateljica, rekreativna fotografinja, partnerka, uslužbenka, tekačica, hribolazka in vsestranska oseba, ki se je v 32 letih naučila slalomirati med vsemi življenjskimi vlogami in izzivi.

Kdo vse je Anja in kako slalomira med vlogo partnerke, ljubimke, uslužbenke, hčerke in prijateljice?

Kako? “Otom potom.” Predvsem pa na način, da vse, česar se loti, počne s srcem in si vedno zna vzeti čas zase. Ker si lahko le tako zbirstri misli, ohladi glavo in nabere novo energijo za premagovanje vseh izzivov, ki vsak dan prihajajo naproti.

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase, kako se sprošča Anja?

Narava je tista, ki mi daje energijo in čisti dušo. Sprehod ob morju, reki, oceanu, vzpon na pravljično goro, meditacija ali potovanje. Karkoli, kar je v trenutku, ko potrebujem odmor, na voljo.

Kako Anja prebudi strastno in čutno žensko v sebi?

Marsikdo ne verjame, da sem zelo čutna, čustvena in občutljiva oseba. Trda koža je posledica vseh izkušenj, ki so me oblikovale v življenju. In za to trdo kožo se skriva čutna Anja, ki bo zajokala ob nastopu prijateljičinega otroka. Ki bo dobila solzne oči, ko bo na ulici zagledala osamljeno starko. Zato je pri meni predvsem na mestu vprašanje, kdo v Anji prebudi čutno žensko. In podobno je s strastjo. Ker je v meni ogromno strasti do življenja samega, menim, da je strast tisto, kar me oblikuje. Strast je v meni prisotna vsak dan. Pa naj bo to strast do okusne jutranje kavice, strast do dneva, ki jo bo v meni prebudil nasmeh mimoidočega, ali strast do življenja, ki vsak dan v meni prebuja nove oblike strasti, za katere niti nisem vedela, da obstajajo. Torej kdo? Kdorkoli. Kako? Z življenjem.

Katera esenca jo vodi skozi življenje?

Sladko sveže vonjave, vonj po morju, borovcih in sivki, torej von morja. Ta je tisti, ki najbolj osreči in pomiri. Vonj po svobodi in osebni sreči, torej. Esenca življenja. Občutka biti živ. Ker si le tako lahko hvaležen za svoj biti.

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja ali moder in zanesljiv partner?

Mlad, radoživ, poln življenja, moder in zanesljiv partner. 😊

Kaj Anji barva življenje, so to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?

Vse to, kar je našteto zgoraj, ker so vse to dejavniki, ki me osrečujejo. Sem ena tistih, ki bo tvegala in ne bo sprejela službe, v kateri ne bom srečna, zadovoljna in svobodno kreativna. Moje življenje je pisano, kolikor je le lahko, že odkar pomnim. In če v njem ne bi bilo ljudi, ki me spremljajo na poti, bi bili dnevi pusti, prazni in dolgočasni. Torej četudi rada potujem sama in obožujem samoto, so ljudje najpomembnejši dejavnik v mojem vsakdanu. Pa naj bo to družina, prijatelji ali pa zanimivi neznanci, ki kaj hitro postanejo novi prijatelji.

Kakšen je Anjin sanjski moški?

Takšen, ki me sprejema takšno kakršna sem in mi dovoli, da ostajam nora, ljubezniva, romantična, zmešana, odtrgana, mirna, tiha, razigrana in delu predana Anja.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kaj je za Anjo sreča?

Vse, kar mi nariše nasmeh na obrazu. Modro nebo obsijano s soncem, polna luna in njena mesečina v morju, kozarček sladko svežega prijetnega belega vina, iskren objem prijatelja, prijazna beseda neznanca, možnost živeti življenje, ki ga živim.


Sledite nam


RSS Ustavi se!