fbpx

Moderna mama, navdihujoča sodelavka in prijateljica: Anja Trafela

A.nja, A.nja pravi

Anja je skoraj 30 letna moderna mama tri letnemu navihancu in to je trenutno glavna vloga v mojem življenju oz. so zaenkrat tej vlogi podrejene vse ostale. Poleg tega sem prijateljica, ki se zaveda da si premalokrat vzame čas za klepet ob kavi s prijateljicami, a se trudi, da jim je vseeno vedno na voljo za kakšen nasvet ali pogovor, pa čeprav preko telefona.

Anja je partnerka, ki si želi, da bi si s partnerjem večkrat vzela nekaj trenutkov samo zase, a nama žal v tem hitrem tempu življenja to premalokrat uspeva. Anja je sodelavka, ki se trudi, da bi bilo vzdušje v oddelku čim bolj sproščeno in polno dobre energije, saj smo navsezadnje skupaj skoraj več časa kot s svojimi družinami.

In navsezadnje Anja je vedno samo Anja, takšna, kot je. 

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase, kako se sprošča Anja?

Se popolnoma strinjam in šele, ko nekje na poti odraščanja in vsega, kar prinaša življenje izgubiš samega sebe, se zaveš, da si vse ostalo postavil pred lastne želje in cilje. Trenutek resnice, je vsaj mene postavil pred eno izmed najbolj pomembnih odločitev. Si želim tako nadaljevati ali je čas, da to spremenim in živim brez pomislekov kaj bodo rekli drugi. Danes se zato brez slabe vesti uležem na kavč, prižgem glasbo in uživam. Poleg tega se sprostim tudi če se odpravim po nakupih ali pa na kakšnem klepetu s prijateljicami. Tipična ženska.

Kako Anja prebudi strastno in čutno žensko v sebi?

Čutna ženska se je v meni prebudila, ko sem postala mama, z njo pa tudi občutki, ki jih prej še nisem poznala. Spremenili so me namreč do te mere, da se me sedaj marsikaj bolj dotakne oz. se lahko zelo hitro zjokam pri čisto običajnih stvareh, npr. ob sinovem zaključku v vrtcu ali pa oglasu za otroško čokoladoJ. Po drugi strani pa je strast vedno skrita nekje v meni in je ni prav nič težko prebuditi, npr. strast do glasbe, plesa, mode in življenja.

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja ali moder in zanesljiv partner?

Mlad, radoživ ljubimec se sliši super, sploh če samski, brez obveznosti in imaš lahko nekoga s katerim se imaš lepo in z njim preživljaš svoj prosti čas takrat, ko ti to ustreza. Na drugi strani je za družinsko življenje zagotovo prava izbira partner, na katerega se lahko zaneseš, z njim rasteš in s katerim si lahko ustvariš skupno prihodnost. 

Kaj Anji barva življenje, so to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?

Na eni strani je to čas, ki ga preživim s svojim sinom, ko se igrava, pleševa, pojeva in raziskujeva nove stvari, na drugi pa so to zagotovo tudi lepi odnosi z ljudmi, ki so mi blizu. V odnosih namreč dostikrat spoznamo tudi sebe, v njih rastemo in se učimo, prav tako so pomembni tudi tisti odnosi, ki nas naučijo, da moramo postaviti jasne meje, reči ne in kdaj oditi stran. Tudi ti na svoj način barvajo moje življenje in ga oblikujejo.

Kakšen je Anjin sanjski moški?

Ne verjamem v sanjskega moškega, ki je lep, pameten, postaven, razgledan itd., saj mislim, da so nam v vsakem obdobju v našem življenju pomembne druge lastnosti, ki jih iščemo pri partnerju in ga tako delajo sanjskega. Ko smo mlajši je zagotovo na prvem mestu fizični izgled, a z leti mislim, da vsakemu postane jasno kaj vse je še pomembno, da je nekdo za nas tisti pravi, sanjski.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kaj je za Anjo sreča?

Morda klišejsko a vseeno, vsakič, ko berem o stiskah ljudi, ki se borijo s težkimi boleznimi, ne vejo kako bodo preživeli in omogočili sebi in svojim bližnjim dostojno življenje, pomislim, da pravzaprav imam sama veliko srečo, da smo zdravi, imamo topel dom, da si lahko tudi kaj privoščimo. Takrat se zavem, da nas večina v iskanju sreče premalokrat opazi, da jo pravzaprav že imamo in da smo lahko srečni in hvaležni za preproste, vsakdanje stvari, ki so za nekatere nepredstavljive. Žal pa je res, da danes večina nas hrepeni predvsem po materialnih stvareh, ki  nas lahko le kratkoročno zares osrečijo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!