fbpx

Popotniški dnevnik družine Bračko na potepu po svetu: Alice v čudežni deželi

Novice

V Singapurju, mestu – državi smo pristali po triurnem letu iz Kolomba na Šrilanki. Singapur leži na repu Malezijskega polotoka, tik ob Indoneziji, le nekaj ur proč od Indije. Pričakovali smo veliko, moderno mesto, azijskega tigra, kot mu pravijo, zaradi uspešnega gospodarstva. Slišali smo tudi, da je eno najčistejših mest na svetu. Je trideset krat […]

V Singapurju, mestu – državi smo pristali po triurnem letu iz Kolomba na Šrilanki. Singapur leži na repu Malezijskega polotoka, tik ob Indoneziji, le nekaj ur proč od Indije. Pričakovali smo veliko, moderno mesto, azijskega tigra, kot mu pravijo, zaradi uspešnega gospodarstva. Slišali smo tudi, da je eno najčistejših mest na svetu. Je trideset krat manjši od Slovenije, ima dva in pol krat več prebivalstva in tri krat večji BDP.

Pravzaprav se je Singapurja najbolj veselila Sara, s Sabrino nisva navdušena nad velikimi mesti. Obiskali smo že večino evropskih prestolnic, nekaj azijskih pa tudi kakšno ameriško in afriško. Ampak, Singapur? Navdušil naju je že po prvem dnevu! Sobo smo zapustili ob desetih zjutraj in se vanjo vrnili ob desetih zvečer. Sedaj je ura devet zjutraj, punce še spijo, jaz pa že komaj čakam, da gremo ven iz sobe, v šape tega vse prej kot spečega azijskega tigra.

Zakaj smo tako navdušeni? Še vedno smo v Aziji, ampak svetove proč od indijske podceline, kjer smo preživeli zadnje štiri mesece. Le kako naj opišem občutenje te spremembe. Iz dežele, kjer je opravljanje velike potrebe na ulici normalno, v deželo, kjer na tleh ni niti najmanjše smeti, kjer so pločniki za pešce široki štiri metre in kjer nihče ne trobi; skratka, vse je urejeno in organizirano. Naštevati nasprotja bi bilo nesmiselno, vse je drugače. Smo Alice v čudežni deželi!

Razgled iz 70. nadstropja. 2010-Singapur_00

Bleščečih blagovnih znamk ne manjka. 2010-Singapur_03

Neskončna ponudba hrane. 2010-Singapur_10

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!