fbpx

Popotovanje po muzejih Nemčije

Novice

Za vse popotnike, ki bi želeli nekaj izobraževalno inspirativnega, dovolj blizu in dovolj cenovno ugodno…zanimiv predlog: Popotovanje po muzejih Nemčije. Nemčija je dom kar 6.000 muzejev, ki gostijo zgodovino, razstavljajo umetnost ali razložijo znanost in tehnologijo. Če obiščete kaj manjšega ali večjega, povsod lahko naletite tudi na kakšno zanimivo presenečenje. V Deutsches Museum v München-u, […]

Za vse popotnike, ki bi želeli nekaj izobraževalno inspirativnega, dovolj blizu in dovolj cenovno ugodno…zanimiv predlog: Popotovanje po muzejih Nemčije.

Nemčija je dom kar 6.000 muzejev, ki gostijo zgodovino, razstavljajo umetnost ali razložijo znanost in tehnologijo. Če obiščete kaj manjšega ali večjega, povsod lahko naletite tudi na kakšno zanimivo presenečenje. V Deutsches Museum v München-u, lahko raziskujete vesolje ali se sprehodite skozi model človeške celice, v Berlinskem Museum Island lahko odkrivate zaklade šest tisočih let človeške zgodovine, nagrajene zbirke z nagrado UNESCO World Heritage, v Frankfurtu se lahko sprehodite skozi Städel Museum, kjer boste našli navdihujočo popotovanje po nemški in svetovni umetnosti od klasične antike do današnjega časa.

Morda niste vedeli, a Nemčija ima tudi številne muzeje ne najbolj konvencionalnih tem. Kar nekaj jih je posvečenih eksotičnim, zabavnim ali nenavadnim stvarem, kot naprimer, Musem of Bizzare Objects v Berlinu ali Bratwurst Museum v Holzhausen, Thuringia.

Berlinski muzej Museumsinsel Jochen Keute

Mednarodni Dan muzejev v maju

Vsi, ki za svoj skok čez mejo potrebujete kak dober razlog, Nemčija 12. maj naslavlja kot 36. mednarodni Dan muzejev, ki je lani pritegnil kar sto tisoče obiskovalcev na popotovanje po različnih razstavah, prireditvah, posebnih iniciativah, pripravljenih od 1.650 muzejev, ki so sodelovali z ‘odprtimi vrati’. 36. Dan muzejev bo tokrat posebej tematsko obarvan. Nosi namreč naslov: ‘Muzeji (Spomin + Kreativnost)=Družbena sprememba. Na to temo bodo muzeji po Nemčiji pripravili številne delavnice, posebne vodene ture, s pogledom ‘izza kulise’ in še marsikaj. Vsekakor zna biti zabavno in inspirativno.

Za radovedne, zvedave in vedoželjne popotnike 😉

Pa veliko užitkov!

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!