fbpx

Potapljanje s kiti

Novice

V toplih vodah Queenslanda na severni obali se v avstralskih zimskih mesecih zbira na tisoče mink kitov (majhni kiti). Največja možnost, da boste gigante oceanov zares videli, je v času glavne sezone julija in avgusta. V tem času na grebenu – Great Barrier Reef organizirajo posebne ture ne le nad vodo, temveč tudi pod njo. […]

V toplih vodah Queenslanda na severni obali se v avstralskih zimskih mesecih zbira na tisoče mink kitov (majhni kiti). Največja možnost, da boste gigante oceanov zares videli, je v času glavne sezone julija in avgusta. V tem času na grebenu – Great Barrier Reef organizirajo posebne ture ne le nad vodo, temveč tudi pod njo. Obiskovalci Queenslanda lahko rezervirajo izlete z masko in dihalko ali potapljaške izlete in nato čisto od blizu opazujejo od sedem do devet metrov dolge in od pet do sedem ton težke kite. Morski sesalci priplavajo v bližino čolnov in ostanejo v njihovi bližini tudi več ur. Mink kiti so zelo razigrani in pogosto prikazujejo tudi svoje akrobatske sposobnosti.

Posebno doživetje so Mike Ball potapljaške ekspedicije. Organizator ponuja tudi tri do štiri dnevne potapljaške raziskovalne ture na Great Barrier Reefu. Ekspedicija se prične na otoku Lizard Island, enem izmed lepših otokov pred obalo Queenslanda in stane med 550 in 970 evri.

Svetovna naravna dediščina Great Barrier Reef v Queenslandu velja za ene izmed najlepših potapljaških revirjev na svetu. Poleg kitov je tukaj tudi nešteto tropskih vrst rib in največji koralni greben na svetu.

Več informacij o turah najdete na www.mikeball.com, informacije o Queenslandu pa na www.queensland-europe.com.

Članek lahko v celoti preberete v tiskani izdaji Horizonta št. 50 april 2006…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!