fbpx

Potovanje s trajektom

Potovanja

Na pot s trajektom se je potrebno pripraviti.

# Bodite na trajektu med prvimi

Prej kot se boste vkrcali na trajekt, boljše mesto si boste izborili na krovu.

Topsy: “Mi smo šli iz Reke ob 18.00 (Pazi, tam moraš biti vsaj dve uri prej, kolikor traja vkrcanje), okoli 7 zjutraj smo bili v Splitu, potem še na Hvaru in okoli 12.00 na Korčuli. Nujno moraš karte kupit v naprej, vsaj za avto, za palubne potnike ni blema. Kupiš jih pa lahko skoraj v vsaki turistični agenciji pri nas, no problem. Če imata družino, bosta potrebovala tudi kabino, midva sva preživela noč v spalki na notranjem stopnišču, ker je zunaj precej pihalo. Ta zadeva pa zagotovo ni ceneje od bencina in cestnine. Razen, če ne boste šli na morje brez avta.”

# Pametno spakirajte

Če boste na trajekt odšli z avtom, boste imeli do njega le omejen dostop
med vožnjo. Že doma si pripravite prtljago, ki jo boste vzeli na ladjo in ta naj med drugim vsebuje osnovne toaletne potrebščine, razkužilne robčke, vodo in nekaj prigrizkov ter igrače za otroke.

# Izberite mesto za spanje

Če nimate rezervirane kabine in boste palubni potnik, razmislite kje boste razgrnili svojo spalno vrečo. Ponoči sta lahko moteča osvetlitev na palubi in hladna klima v notranjosti ladje. Ne pozabite na topel pulover, prevezo za čez oči in čepke za ušesa.

# Kaj početi na trajektu?

Opazujte izplutje in zasidranje ladje v pristanišču, kar lahko traja celo uro in bo zanimivo tudi za vaše otroke. Skupaj raziščite ladjo ter se sprehodite med kabinami in lokali. Nekateri trajekti premorejo palubni bazen, v katerem lahko zaplavate ali se s knjigo v roki sončite na ležalniku ob njem.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.