fbpx

Potovanje s trajektom

Potovanja

Na pot s trajektom se je potrebno pripraviti.

# Bodite na trajektu med prvimi

Prej kot se boste vkrcali na trajekt, boljše mesto si boste izborili na krovu.

Topsy: “Mi smo šli iz Reke ob 18.00 (Pazi, tam moraš biti vsaj dve uri prej, kolikor traja vkrcanje), okoli 7 zjutraj smo bili v Splitu, potem še na Hvaru in okoli 12.00 na Korčuli. Nujno moraš karte kupit v naprej, vsaj za avto, za palubne potnike ni blema. Kupiš jih pa lahko skoraj v vsaki turistični agenciji pri nas, no problem. Če imata družino, bosta potrebovala tudi kabino, midva sva preživela noč v spalki na notranjem stopnišču, ker je zunaj precej pihalo. Ta zadeva pa zagotovo ni ceneje od bencina in cestnine. Razen, če ne boste šli na morje brez avta.”

# Pametno spakirajte

Če boste na trajekt odšli z avtom, boste imeli do njega le omejen dostop
med vožnjo. Že doma si pripravite prtljago, ki jo boste vzeli na ladjo in ta naj med drugim vsebuje osnovne toaletne potrebščine, razkužilne robčke, vodo in nekaj prigrizkov ter igrače za otroke.

# Izberite mesto za spanje

Če nimate rezervirane kabine in boste palubni potnik, razmislite kje boste razgrnili svojo spalno vrečo. Ponoči sta lahko moteča osvetlitev na palubi in hladna klima v notranjosti ladje. Ne pozabite na topel pulover, prevezo za čez oči in čepke za ušesa.

# Kaj početi na trajektu?

Opazujte izplutje in zasidranje ladje v pristanišču, kar lahko traja celo uro in bo zanimivo tudi za vaše otroke. Skupaj raziščite ladjo ter se sprehodite med kabinami in lokali. Nekateri trajekti premorejo palubni bazen, v katerem lahko zaplavate ali se s knjigo v roki sončite na ležalniku ob njem.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.