fbpx

Potovanje s trajektom

Potovanja

Na pot s trajektom se je potrebno pripraviti.

# Bodite na trajektu med prvimi

Prej kot se boste vkrcali na trajekt, boljše mesto si boste izborili na krovu.

Topsy: “Mi smo šli iz Reke ob 18.00 (Pazi, tam moraš biti vsaj dve uri prej, kolikor traja vkrcanje), okoli 7 zjutraj smo bili v Splitu, potem še na Hvaru in okoli 12.00 na Korčuli. Nujno moraš karte kupit v naprej, vsaj za avto, za palubne potnike ni blema. Kupiš jih pa lahko skoraj v vsaki turistični agenciji pri nas, no problem. Če imata družino, bosta potrebovala tudi kabino, midva sva preživela noč v spalki na notranjem stopnišču, ker je zunaj precej pihalo. Ta zadeva pa zagotovo ni ceneje od bencina in cestnine. Razen, če ne boste šli na morje brez avta.”

# Pametno spakirajte

Če boste na trajekt odšli z avtom, boste imeli do njega le omejen dostop
med vožnjo. Že doma si pripravite prtljago, ki jo boste vzeli na ladjo in ta naj med drugim vsebuje osnovne toaletne potrebščine, razkužilne robčke, vodo in nekaj prigrizkov ter igrače za otroke.

# Izberite mesto za spanje

Če nimate rezervirane kabine in boste palubni potnik, razmislite kje boste razgrnili svojo spalno vrečo. Ponoči sta lahko moteča osvetlitev na palubi in hladna klima v notranjosti ladje. Ne pozabite na topel pulover, prevezo za čez oči in čepke za ušesa.

# Kaj početi na trajektu?

Opazujte izplutje in zasidranje ladje v pristanišču, kar lahko traja celo uro in bo zanimivo tudi za vaše otroke. Skupaj raziščite ladjo ter se sprehodite med kabinami in lokali. Nekateri trajekti premorejo palubni bazen, v katerem lahko zaplavate ali se s knjigo v roki sončite na ležalniku ob njem.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.