fbpx

Požar na Šolti pregnal turiste

Novice

Je na delu piroman? Zaradi požara je bilo v sredo zvečer iz naselja Nečujam na Šolti evakuiranih 1.400 turistov, tudi Slovencev. Požar še ni omejen. Na Šolti letuje okoli 800 Slovencev, nihče naj ne bi bil ranjen. Ženske, otroke in starejše je v Split prepeljal katamaran, drugi pa so otok zapustili s trajektom. Ogenj se […]

Je na delu piroman?

Zaradi požara je bilo v sredo zvečer iz naselja Nečujam na Šolti evakuiranih 1.400 turistov, tudi Slovencev. Požar še ni omejen.

Na Šolti letuje okoli 800 Slovencev, nihče naj ne bi bil ranjen. Ženske, otroke in starejše je v Split prepeljal katamaran, drugi pa so otok zapustili s trajektom.

Ogenj se je ponoči umiril, a se dopoldne spet razširil med naseljema Nečujam in Tomorska. V treh dneh je zgorelo skupno 400 hektarjev borovega gozda in oljčnih nasadov, z zublji pa se poleg gasilcev bojuje tudi hrvaška vojska.
Mogoče je, da so požari podtaknjeni, saj prebivalci Šolte govorijo o piromanu, ki z morja na kopno izstreljuje signalne rakete. Krajevni gasilci so potrdili, da so tudi sami prijeli več podobnih prijav.

Požare v drugih obalnih predelih Dalmacije je gasilcem uspelo omejiti.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!