fbpx

Potres nagnal predvsem strah v kosti

Novice

Znova tresenje tal v Indoneziji Pod morsko gladino v indonezijski pokrajini Severni Maluku so zaznali potres z močjo 6,6 stopnje, ki pa ni sprožil cunamijev. Indonezijske oblasti so takoj po potresu sicer izdale opozorilo pred popotresnimi valovi, a so ga nato preklicale. O škodi ne poročajo, tresenje tal je prestrašilo predvsem prebivalce mesta Ternate. Središče […]

Znova tresenje tal v Indoneziji

Pod morsko gladino v indonezijski pokrajini Severni Maluku so zaznali potres z močjo 6,6 stopnje, ki pa ni sprožil cunamijev.

Indonezijske oblasti so takoj po potresu sicer izdale opozorilo pred popotresnimi valovi, a so ga nato preklicale. O škodi ne poročajo, tresenje tal je prestrašilo predvsem prebivalce mesta Ternate.

Središče potresa je bilo 45 kilometrov pod morjem. “Tresenje smo čutili kakšno minuto, ljudje so v paniki bežali iz zgradb,” je dejal očividec.
Indonezija leži na potresno zelo nemirnem področju, v spominu ljudi pa še živijo katastrofalni potres in cunamiji, v katerih je leta 2004 umrlo več kot 130.000 ljudi.

Džakarta – RTV SLO


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.