fbpx

Potres nagnal predvsem strah v kosti

Novice

Znova tresenje tal v Indoneziji Pod morsko gladino v indonezijski pokrajini Severni Maluku so zaznali potres z močjo 6,6 stopnje, ki pa ni sprožil cunamijev. Indonezijske oblasti so takoj po potresu sicer izdale opozorilo pred popotresnimi valovi, a so ga nato preklicale. O škodi ne poročajo, tresenje tal je prestrašilo predvsem prebivalce mesta Ternate. Središče […]

Znova tresenje tal v Indoneziji

Pod morsko gladino v indonezijski pokrajini Severni Maluku so zaznali potres z močjo 6,6 stopnje, ki pa ni sprožil cunamijev.

Indonezijske oblasti so takoj po potresu sicer izdale opozorilo pred popotresnimi valovi, a so ga nato preklicale. O škodi ne poročajo, tresenje tal je prestrašilo predvsem prebivalce mesta Ternate.

Središče potresa je bilo 45 kilometrov pod morjem. “Tresenje smo čutili kakšno minuto, ljudje so v paniki bežali iz zgradb,” je dejal očividec.
Indonezija leži na potresno zelo nemirnem področju, v spominu ljudi pa še živijo katastrofalni potres in cunamiji, v katerih je leta 2004 umrlo več kot 130.000 ljudi.

Džakarta – RTV SLO


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.