fbpx

Potres nagnal predvsem strah v kosti

Novice

Znova tresenje tal v Indoneziji Pod morsko gladino v indonezijski pokrajini Severni Maluku so zaznali potres z močjo 6,6 stopnje, ki pa ni sprožil cunamijev. Indonezijske oblasti so takoj po potresu sicer izdale opozorilo pred popotresnimi valovi, a so ga nato preklicale. O škodi ne poročajo, tresenje tal je prestrašilo predvsem prebivalce mesta Ternate. Središče […]

Znova tresenje tal v Indoneziji

Pod morsko gladino v indonezijski pokrajini Severni Maluku so zaznali potres z močjo 6,6 stopnje, ki pa ni sprožil cunamijev.

Indonezijske oblasti so takoj po potresu sicer izdale opozorilo pred popotresnimi valovi, a so ga nato preklicale. O škodi ne poročajo, tresenje tal je prestrašilo predvsem prebivalce mesta Ternate.

Središče potresa je bilo 45 kilometrov pod morjem. “Tresenje smo čutili kakšno minuto, ljudje so v paniki bežali iz zgradb,” je dejal očividec.
Indonezija leži na potresno zelo nemirnem področju, v spominu ljudi pa še živijo katastrofalni potres in cunamiji, v katerih je leta 2004 umrlo več kot 130.000 ljudi.

Džakarta – RTV SLO

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!