fbpx

Pravice letalskih potnikov potrebujejo več pozornosti

Novice

Mreža Evropskih potrošniških centrov (ECC-Net), katere del je tudi Evropski potrošniški center v Sloveniji, je danes objavila poročilo o posledicah izbruha vulkana na pravice letalskih potnikov z naslovom “ECC-Net Air Passenger Rights Report 2011 – in the aftermath of the Volcanic Ash Crisis”. Poročilo izpostavlja različne poglede na pravice letalskih potnikov, še posebej pa na […]

Mreža Evropskih potrošniških centrov (ECC-Net), katere del je tudi Evropski potrošniški center v Sloveniji, je danes objavila poročilo o posledicah izbruha vulkana na pravice letalskih potnikov z naslovom “ECC-Net Air Passenger Rights Report 2011 – in the aftermath of the Volcanic Ash Crisis”. Poročilo izpostavlja različne poglede na pravice letalskih potnikov, še posebej pa na uveljavljanje njihovih pravic v preteklem letu, ko je bil zračni promet nekaj časa oviran zaradi vulkanskega prahu. Težave v letalskem prometu zaradi izbruha vulkana kažejo, da je potrebno pravicam letalskih potnikom nameniti več pozornosti.

Glavne ugotovitve, ki izhajajo iz zgoraj omenjenega poročila:

  • V letu 2010 je mreža ECC-Net obravnavala 71.292 primerov, od teh 44.000 pritožb potrošnikov.
  • Kar 33 % vseh pritožb se je nanašalo na zračni promet, od teh pa kar 57 % na pravice letalskih potnikov.
  • Le 31 % pritožb, ki so se nanašale na pravice letalskih potnikov, je bilo s posredovanjem  mreže ECC-Net razrešenih v korist potrošnika
  • Povprečna vrednost uspešno rešenih pritožb letalskih potnikov je bila 509 evrov.
  • Število pritožb v letu 2010, ki so se nanašale na pravice letalskih potnikov, se je v primerjavi z letom 2009 povečalo za 59 %.
  • Pri uveljavljanju  pravic so imeli letalski potniki veliko težav zaradi sklicevanja letalskih prevoznikov na izredne okoliščine, zaradi katerih naj bi bile po mnenju nekaterih letalskih družb pravice letalskih potnikov izključene.

Vir: Evropski potrošniški center

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!