fbpx

Prenovljeni Rikli Balance Hotel

Aktualno, Novice, Sprostitev, Zanimivosti

Tradicija in lokalne zgodbe v službi dobrega počutja.

Leto 2018 je za Hotel Golf prelomno, saj je – potem ko je prve goste sprejel leta 1969 – začel pisati popolnoma novo zgodbo. Cilj infrastrukturne in vsebinske prenove, ki je bila zaključena spomladi 2018, je postati referenčni regijski hotel, ki združuje elemente luksuza z okolju in družbi prijaznimi iniciativami.

Ključno vodilo pri prenovi Hotela Golf, ki je s prenova dobil tudi novo ime – Rikli Balance Hotel, je bilo vključiti v hotel tradicijo lokalnega okolja, trajnostni vidik, nadgraditi udobje, pri tem pa poskrbeti za zdravje in dobro počutje gostov. Hotel je tako postal prostor, kjer se gostje sprostijo ob blagodejnih učinkih narave, napolnijo z energijo na počitnicah ali službeni poti.

V Rikli Balance Hotelu oživljamo tradicijo lokalnega okolja. Smo trajnostno naravnani. Skrbimo za vaše zdravje in dobro počutje. V hotelskih sobah spoznajte zgodbe o kranjski čebeli, tradicionalnih gorenjskih vezeninah, lectovem srcu, smreki z bližnje planote Pokljuke ter Arnoldu Rikliju, švicarskem naravnem zdravilcu, ki je na Bledu že v 19. stoletju ustanovil naravo zdravilišče. V naših restavracijah poiščite lokalne in tradicionalne jedi, v wellnessu pa si privoščite alpsko ali medeno sprostitev. Če želite izkoristiti blagodejne učinke narave in se napolniti z energijo, vam je Rikli Balance Hotel pisan na kožo!

Celoten hotel krasi les navadne smreke (Picea abies), najbolj številčne drevesne vrste v Sloveniji, ki porašča tudi bližnjo planoto Pokljuko. Po starodavnem ljudskem prepričanju velja za drevo, ki lahko prevzame bolezen od človeka. Smrekove iglice, vršički, smola, jantar in eterično olje se uporabljajo v naravnem zdravilstvu, vključili smo jih tudi v tretmaje v Wellnessu Živa. Občutite blagodejno moč smreke že v sobah in se ji prepustite v kopelih, na masažah in sprostitvenih ritualih v našem wellnessu.

Soba kranjske čebele

Gorenjska slovi po čebelarstvu. V sobah kranjske čebele, avtohtone slovenske čebelje pasme, rumenkasta barva tapiserij simbolizira med, šestkotni vzorci v lesu pa satje, ki ga izdelujejo čebele in v njem shranjujejo medičino, med in cvetni prah. Kranjska čebela je odlična nabiralka medu, ki dobrodejno vpliva na zdravje in dobro počutje. Pri zajtrku si privoščite lokalni med, na recepciji medenjake, v wellnessu pa nego z medom, ki obnovi kožo in ji vrne mladostni sijaj.

Soba lectovega srca

Izdelovanje lectovih src iz medenega testa je bilo nekdaj razširjeno tudi na Gorenjskem. Rdeče okrašeno srce je bilo obvezno darilo fantov svojim izbrankam. Sobe lectovega srca v našem hotelu obujajo ljubezen, ki jo simbolizirajo stilizirana srca, vrezana v les, ter temno rdeča barva tapiserij. Lect je okrasna slaščica iz moke, vode in medu, različne izdelke iz lecta še danes izdelujejo v Lectarskem muzeju v bližnji Radovljici. Lectovo srce je eden najprepoznavnejših spominkov v tej regiji.

Soba gorenjskih vezenin

Vezenje oz. okraševanje tkanin ima na Gorenjskem bogato tradicijo. Eden izmed vzorcev, ki so jih nekdaj vezle gorenjske vezilje, krasi rezbarije v sobah tradicionalnih gorenjskih vezenin. Med motivi na vezeninah so bile največkrat začetnice imen in znameniti gorenjski nagelj. Z vezeninami okrašeni prtički, rjuhe, prevleke za vzglavnike in brisače so danes prava dragocenost in sodijo med tradicionalne prestižne okrasne kose opreme v tej regiji.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Regeneracijska Riklijeva soba

Svež zrak, čudovita narava in blagodejno podnebje z veliko sonca so v 19. stoletju prinesli zdravje in dobro počutje švicarskemu zdravilcu Arnoldu Rikliju, zato je na Bledu ustanovil naravno zdravilišče. V regeneracijski Riklijevi sobi poskušamo ustvarjati okolje za čim boljšo sprostitev in regeneracijo. Zagotavljajo jo 100 % naravni materiali kot sta volna in les, ter kromoterapija z rdečo, belo, modro in zeleno svetlobo, ki vas očisti, sprosti, harmonizira in poživi. V delu regeneracijskih Riklijevih sob je na stenah mah, ki čisti bakterije iz zraka in pripomore k celoviti prenovi telesa in duha.


Sledite nam


RSS Ustavi se!