fbpx

Priprave na letališki varnostni pregled

Zanimivosti

Ohlapna oblačila ter prevelike jakne zahtevajo daljši varnostni pregled.

Nihče ne želi biti oseba, za katero na letališču pri varnostnem pregledu nestrpno stoji cela vrsta ljudi. Zbrali smo spisek stvari, ki nas pri pregledu upočasnijo.

MarkoP::trv: “Praktično: letos sem imel 19 poletov (od EU, preko Indije, Kitajske, Malezije…) in niti enkrat mi ni nihče zatežil, ker sem imel v ročni prtljagi tekočino za kontaktne leče in enodnevne leče, ki so vsaka v svoji tekočini (pa jih je bilo tudi po 50 kom). No, res pa tega nisem obešal na veliki zvon ;)”

# Ogromni kosi oblačil

Ohlapna oblačila ter prevelike jakne zahtevajo daljši varnostni pregled. Upočasnijo nas, ko z njimi opletamo, medtem ko želimo spraviti čevlje v škatlo za rentgen in iz nahrbtnika vzeti računalnik ali steklenico s tekočino.

# Čevlji z vezalkami

Čevlji naj bodo preprosti za sezuvanje in obuvanje. Obutev z vezalkami ali paščki vzame ogromno časa. Včasih lahko potniki na sebi obdržijo čevlje in se z njimi sprehodijo skozi rentgen, vendar pozor, mnogo čevljev z visoko peto v sebi skriva žebljičke, ki bodo ob pregledu zapiskali in potrebno jih bo sezuti.

# Kovinske zapestnice

Nakit je posebna vrsta upočasnjevalcev. Detektor sicer zazna določene kovine, vendar je težko reči, pri katerih bo piskalo in pri katerih ne. Kovinske zapestnice ponavadi povzročajo težave, medtem ko zlato, srebro in druge drage kovine navadno niso problem.

# Lasni dodatki

Včasih lahko pri pregledu ponagajajo lasni obroči in drugi dodatki. Najbolje se je izogniti vsem kovinskim dodatkom.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

# Preveč prtljage

Prtljaga je vedno problematična. Pogosto se dogaja, da potniki s seboj prinesejo preveč kosov prtljage kot je dovoljeno. Pozabijo na tekočine, ki jih prenašajo v nahrbtnikih, zato je te priporočljivo shraniti na vrh torbe, da jih z lahkoto hitro zaznamo in pravočasno odstranimo. Izognite se tudi nošenju prtljage v plastičnih ali papirnatih vrečkah, temveč naj bo vsa prtljaga na zadrge.

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!