fbpx

Pustolovski park Geoss, največji v Sloveniji

Aktivnosti, Osrednjeslovenska

Pustolovski park Geoss boste našli v vasi Slivna, blizu geometričnega središča Slovenije (GEOSS). Tam se boste, otroci in odrasli, lahko dvignili od tal med drevesne krošnje in doživeli čisto prave pustolovščine. Spretneži in adrenalina željni boste lahko to počeli na višini do 25 metrov od tal, zmerneži pa tudi samo meter od tal.

Pustolovski park Geoss ponuja sedem plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj, ki jih posameznik premaga v dveh do treh urah. Na različnih višinah (od 1 do 25 m od tal) je razporejenih 97 plezalnih elementov. Najlažja težavnostna stopnja je primerna za otroke od četrtega leta dalje. Vsak udeleženec izbere sebi primerno težavnostno stopnjo. Sprehod med krošnjami lahko dopolnite še s spustom po jeklenici v skupni dolžini 915 metrov. Na orjaškem spustu lahko dosežete hitrost tudi do 60 km/h, od tal pa ste na nekaterih mestih oddaljeni kar 25 metrov.

Vedno vas bodo prijazno sprejeli izurjeni inštruktorji, ki bodo skrbeli za vašo varnost. Vas in vaše otroke bodo najprej naučili pravil plezanja med krošnjami dreves in obnašanja v parku, nato pa vas ves čas spremljajo in vam pomagajo.

A person riding skis down a snow covered forest

Description automatically generated

Gibalnica za najmlajše

V neposredni bližini Pustolovskega parka Geoss so naredili Gibalnico, ki je namenjena najmlajšim. Tam lahko raziskujejo in razvijajo svoje motorične spretnosti. Gibalnica je sestavljena iz dveh delov. Prvi je poligon, namenjen le dojenčkom, ki že kobacajo in otrokom do največ treh let. Drugi pa je sestavljen iz petih večjih elementov in je namenjen malo starejšim otrokom (do 7 let). Starši boste lahko svoje otroke na sprehodu med ovirami spremljali čisto od blizu ali malo od dlje, na za to pripravljenih klopeh.

A picture containing outdoor, person, child, young

Description automatically generated

Gozdno čutno razvajanje

Pravijo, da je gozd odlično zdravilo proti stresu, zato so sprehodu med krošnjami dodali Gozdno čutno razvajanje – voden oddih v blagodejnem objemu gozda. Vplivi gozdov so močni, saj omogočajo razvoj človeka in človeške družbe, čeprav tega običajno ne opazimo. Gozdno čutno razvajanje vam ponuja kakovostno preživete trenutke v objemu gozda. Začutili boste njegov vonj, šelestenje listja, sončne žarke, ki se prebijajo skozi krošnje, se sprehodili po gozdni preprogi, sprostili telo, pozabili na skrbi in prebudili čute. Posebej za vas so pripravili viseča in talna sedala, v katerih se predate nekaterih tehnikam sproščanja in občutite energijo narave. Vsak voden oddih je prilagojen skupini in situaciji, namenjen skupinam, posameznikom, družinam, skratka vsem, ki se želijo sprostiti in napolniti s pozitivno energijo in kakovostno preživeti nekaj časa v objemu narave.

A person standing next to a fence

Description automatically generated

Bivanje med krošnjami

V središču Slovenije pa lahko med krošnjami tudi prespite. Pari, družine in posamezniki lahko preživijo dan ali noč v visečih posteljah ali v posteljah na platojih v krošnjah različnih dreves. Zvečer vam pripravijo večerjo na travniku in posteljo na izbranem drevesu, zjutraj pa vas na vašo drevesno posteljo privezana čaka košara z zajtrkom. Med krošnjami zaspite s pogledom na zvezdno nebo, zbudijo pa vas sončni žarki in ptičje petje.

A picture containing grass, outdoor, bed, building

Description automatically generated

VEČ INFORMACIJ

V parku za obiskovalce pripravljajo tudi druge dodatne aktivnosti, s katerimi si boste lahko otroci in odrasli pričarali prijeten dan gibanja v naravi. Več informacij o aktivnostih Pustolovskega parka Geoss najdete na njihovi spletni in Facebook strani ali pa se preprosto odpravite v vas Slivna in se o pozitivnih učinkih dneva preživetega med drevesnimi krošnjami prepričajte kar sami.

Pustolovski park Geoss je od aprila do junija in septembra odprt ob sobotah, nedeljah in med počitnicami od 10h do 18h, julija in avgusta vas pričakujejo vsak dan od 10h do 19h, oktobra pa spet ob sobotah, nedeljah in med počitnicami od 10h do 17h. Več informacij je na voljo na spletni strani www.pustolovski-park-geoss.si, na Facebook strani PustolovskiparkGeoss, na Instagramu @pustolovskiparkgeoss, po elektronski pošti [email protected]-geoss.si in na telefonskii številki 030 332 332.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Klavdija M. Belina: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Želim si... Zbujati se v prijazen svet. Svet, kjer so nasmehi pristni in kjer je biti prijazen prav in lepo, v svet kjer je človek človeku Človek.
 • Jana: Zavedam se, da me pomoč drugim osrečuje, znam tudi sama hvaležno sprejemati pomoč.
  Zavestno širim pozitivno energijo dalje. Dragi bralci poskusite tudi vi in nikoli več v vaših srcih ne bo praznine, izpolnjeni boste z ljubeznijo, veseljem, zdravjem in mirom. Jana
 • Ko se obdarujemo, zmagujemo
  V nepredvidljivih časih se ceni vsaka priložnost, ki nas spomni na lepe stvari v naših življenjih. Ena od teh priložnosti so vsekakor tudi obdarovanja, ki bodo v prihajajočih prazničnih dneh nudila pomembno podporo.
 • Irena Potočar Papež: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Irena Potočar Papež je predavateljica, motivacijska govornica, vztrajna iskalka lepega in dobrega v vseh stvareh in ljudeh, ustvarjalka izobraževalnih dogodkov, pletilka zapisanih in izgovorjenih besed, radovedna učenka in potrpežljiva učiteljica vsak dan vsepovsod, hčerka, žena in mama, povezovalka pozitivnih energij, spodbujevalka spečih potencialov v ljudeh, plesalka na odru življenja v svojem edinstvenem ritmu.
 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]