fbpx

“Razbijamo mite o toplicah”

Novice

Na povabilo Sava Hotels & Resorts smo odšli na potepanje z naslovom “Razbijamo mite o toplicah”. Ne da bi jih mi imeli, ampak očitno jih nekateri imajo in s tem prispevkom boste na toplice drugače pogledali tudi vi. Preverite, kako sta Sava Hotels & Resorts doživeli Mateja in Goga. Počitnice v toplicah niso samo ležanje v […]

Na povabilo Sava Hotels & Resorts smo odšli na potepanje z naslovom “Razbijamo mite o toplicah”. Ne da bi jih mi imeli, ampak očitno jih nekateri imajo in s tem prispevkom boste na toplice drugače pogledali tudi vi.

Preverite, kako sta Sava Hotels & Resorts doživeli Mateja in Goga.

Počitnice v toplicah niso samo ležanje v topli vodi, ampak tudi izjemne nastanitve (beri: prijetne sobe z vsem potrebnim udobjem), odlična kulinarika, ki zajema od ponudbe za zdravje, lepoto in hujšanje, do gurmanskih presežkov, gibanje in izleti po okoliški naravi, bogati kulturni in možnosti obiska zgodovinske dediščine. Hoteli Sava turizma si želijo biti v stiku z lokalnim okoljem in zato se tesno povezujejo s krajani vasi in mest v okolici ter jih vključujejo v svojo ponudbo. Presenečeni pa smo na potepu tudi videli, kako lahko v okolju, ki je po gospodarskem napredku na nivoju države bolj na njegovem repu, lokalna ponudba s tesnim medsebojnim sodelovanje ponudi nadstandardne pakete in preseže pričakovanja gostov, ki obiščejo našo prelepo deželo.

Za odličen gurmanski začetek ture so poskrbeli z zajtrkom na turistični kmetiji Firbas.

Na svojem popotovanju smo pod pokroviteljstvom glavnega partnerja SAVA Turizem in podjetja G&S Promotion z GoOpti obiskali RDO Pomurje, ki nas je popeljalo na dom Pachamama, Posestvo Lipanje, Turistično kmetijo Lovrenčec in Passero. V spremstvu RDO Ptuj ogledali mesto z njegovimi znamenitostmi in podjetje Boxmark, katerega razvoj in prostori mejijo na znanstveno fantastiko. 🙂

Zavod za turizem Maribor pa nas povabil v Hišo stare trte in nas popeljal na Pohorje, kjer smo se popeljali visoko nad snegom in se pogreli s čajčom. Gurmansko so nas razvajali Vino Kupljen Jeruzalem iz Svetinj, Gostilna Ribič, ki svoje goste razvaja na Ptuju in Restavracija Rajh v Bakovcih. Tropski vrt sredi Pomurja pa nas je sredi zimskega vrveža prijetno popeljal med rastlinje tropov in z izjemnimi svetovi orhidej popestril nekoliko oblačne dni. “Pika na i” sta bili nočitvi v Hotelu Livada v Moravskih toplicah in Hotel Primus na Ptuju. Težko bi izbrala, kateri je bil bolj prijeten in blagodejen za nas, ki smo polni vtisov in potepanja preko dneva lahko svoje utrujeno telo predali v roke profesionalnega savna mojstra, maserja in naprav za regeneracijo.

Idilični dan na Turistična kmetija Lovrenčec. Možnost najema hišice za 8-10 oseb. Ideja za družine in timbuildinge. Več info na www.podlipje.si.


Utrinki iz Tropskega vrta

V košček tropskega sveta – Tropski vrt by Ocean Orchids nas je popeljala Brigita Kelanc. Sadike uvozijo in jih vzgajajo eno leto. 25 različnih sort praproti. Ste vedeli, da je magnolija prva rastlina na zemlji, ki je cvetela? Pravljično. Drobcen občutek, kako je biti v džungli. http://www.tropskivrt.si/

Ste vedeli, da letno vzgojijo 2 milijona orhidej?


Poznate rastlini? Adamov list je prva slikica … in pa … Sadež monstere, ki jih imamo ponavadi v dnevnih sobah. Pravijo, da je tole za pojest!

Preverite, kako sta tropski park doživljali Goga in Mateja.

Pot proti snegu

Iz tropskega gozda nas je pot peljala v vse bolj pobeljene kraje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Potujemo proti Mariboru. Kaj nas čaka?


Na poti proti trti … doza adrenalina na avtocesti.


Najstarejša trta, vrste žametna črnina, je uradno potrjeno (Guinness World Records) najstarejša trta na svetu. Šteje 450 let. Vino iz te trte podarja župan mesta Maribor v protokolarne namene. Ali ste vedeli, da je v prodaji vino potomk te trte? Hiša Stare Trte


Pohorje, prihajamo!


Smo na 1042 m nadmorske višine. Danes je pa dan za smučanje!

Pozimi smučanje, poleti kolesarjenje. Primerno za družine in tudi bolj adrenalinske kolesarje (downhill). … Danes pa se prileže Pohorski čaj s sadjem. MMMM, odličen.


 

Za nas poročala Andreja Verovšek


Sledite nam


RSS Ustavi se!