fbpx

Rast prometa v Aerodromu Ljubljana

Novice

V lanskem letu se je število opravljenih premikov letal zvišalo za 11 odstotkov, število potnikov pa za 6 odstotkov. Družba je v letu 2003 ustvarila čisti poslovni izid v višini 1.827 mio SIT. Poslovanje Aerodroma v lanskem letu so zaznamovali izgradnja hangarja splošnega letalstva, ki ga bodo v januarju 2004 dopolnili še prostori UPS, izgradnja […]

V lanskem letu se je število opravljenih premikov letal zvišalo za 11 odstotkov, število potnikov pa za 6 odstotkov. Družba je v letu 2003 ustvarila čisti poslovni izid v višini 1.827 mio SIT.

Poslovanje Aerodroma v lanskem letu so zaznamovali izgradnja hangarja splošnega letalstva, ki ga bodo v januarju 2004 dopolnili še prostori UPS, izgradnja letališke ploščadi pred hangarjem, nov svetlobno navigacijski sistem za povezovalno spojnico med vzporedno vozno stezo in vzletno pristajalno stezo ter dograditev 2. faze sistema tehničnega varovanja in dokončana rekonstrukcija servisne ceste. Med pomembnejše poslovne dogodke na Aerodromu Ljubljana uvrščajo tudi ustanovitev konzorcija SPOT, ki s ciljem rasti števila letalskih turistov v Sloveniji, združuje slovenska turistična podjetja. K povečanju števila prepeljanih potnikov za več kot 6 odstotkov v primerjavi z lanskim letom je poleg splošnega večjega povpraševanja po letalskih prevozih v veliki meri prispevalo tudi udejanjanje lastne strategije aktivnega trženja.

V Aerodromu so izpostavili temeljne segmente delovanja, ki so in bodo tudi v prihodnje prispevali k rasti prometa na brniškem letališču: sistematična obdelava tujih trgov, s poudarkom, da je Slovenija zanimivo in zadosti veliko tržišče za tuje letalske turiste skozi celo leto, oblikovanje povezav tudi z državami, kjer danes ni direktnih povezav (Madžarska, Italija, Španija…), rast povpraševanja slovenskih potnikov za mediteranske destinacije in ne nazadnje, uspešno zasledovanje skupnih ciljev zainteresiranih podjetij.

»V Aerodromu Ljubljana smo s poslovnimi rezultati zelo zadovoljni in prepričani smo, da se bo trend rasti nadaljeval tudi v letošnjem letu. Našo uspešnost potrjuje tudi rast tečaja naše delnice na Ljubljanski borzi. V letošnjem letu načrtujemo povečano število čarterskih letalskih povezav za slovenski trg in okolico, dodatne redne letalske povezave med državami znotraj EU, pridobivanje večjega števila potnikov iz sosednjih držav na osnovi širše in cenovno ugodne ponudbe na čarter destinacijah po celotnem Sredozemlju in pa povečane aktivnosti za pridobivanje tovora na letalih. V vstopu na evropski trg s 1. majem 2004 vidimo predvsem nove priložnosti. Ena teh je zagotovo prihod prvega nizkocenovnega prevoznika na slovenski trg.« je pojasnil predsednik uprave Aerodroma Ljubljana, Vinko Može.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!