fbpx

Sejmi v Zürichu

Novice

V Zürich vas lahko te dni popelje Microtecnic, ki poteka še do 31. marca. To je mednarodna razstava proizvodnih meril in tehnik nadzora kakovosti za strojno industrijo. Povabljenih je 15.000 udeležencev iz vsega sveta.  Če boste v Zürichu aprila, obiščite TeleNetCom, trgovski sejem telekomunikacij in omrežij, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami in poslovnimi […]

V Zürich vas lahko te dni popelje Microtecnic, ki poteka še do 31. marca. To je mednarodna razstava proizvodnih meril in tehnik nadzora kakovosti za strojno industrijo. Povabljenih je 15.000 udeležencev iz vsega sveta. 

Če boste v Zürichu aprila, obiščite TeleNetCom, trgovski sejem telekomunikacij in omrežij, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami in poslovnimi strategijami v tem hitro razvijajočem se sektorju. Pričakujejo 8000 udeležencev iz vse Evrope in drugih delov sveta. Od 26. – 28. avgusta napovedujejo X: švicarski marketinški sejem, ki je specializiran na promoviranje, PR, sponzorstva, telemarketing, iskanje novih rešitev za širitev prodaje, raziskavo trga, embalažo in interaktivne medije. Ne v Zürichu, temveč v Ženevi, pa bo 22. in 23. maja simpozij EIBTM, zanimiv za vse, ki jih zanimajo poslovna potovanja in srečanja,  sodelujoče organizacije se bodo lahko učile o organizaciji kakovostnih konferenčnih programov, poslovnih potovanj in podobno.

Kako se znajti v mestu:
Züriško letališče Kloten leži 12 km severno od centra mesta. Javni prevoz je zelo dobro organiziran in poceni, taksiji pa so precej dragi. Kolesa si lahko sposodite zastonj. Glavna ulica Züricha, Bahnhofstrasse, je dolga kilometer in pol. Na enem koncu leži glavni kolodvor, na drugem pa jezero, kjer se poleti odvijajo številne prostočasne aktivnosti. Oba povezuje tudi reka Limmat, po kateri vas popeljejo s čolni, vožnje trajajo od pol ure do štiri ure in nekatere vključujejo kosilo oziroma večerjo. Vsak dan ob treh popoldne, med vikendi tudi ob enajstih, so ob glavnem kolodvoru organizirani dveurni ogledi mesta. Popeljali vas bodo po nenavadnih, tlakovanih ulicah starega dela mesta, mimo cerkve Sv. Petra, ki na zvoniku nosi največjo uro Evrope, do Grossmünstra, cerkve iz 12. stoletja in parka Lindenhof Garden, kjer domačini igrajo velikanski šah. Če vam dopušča čas, se peljite z vlakom do največjega evropskega slapa Rheinfall, vožnja v eno smer traja 45 minut. Najbolj obljudena nakupovalna pot je zagotovo Bahnhofstrasse, vendar lahko bolj zanimiva darila in spominke najdete v eni najstarejših četrti Schipfe, kjer domujejo obrtniki. Ker pa iz Švice morate prinesti čokolado, se oglasite v eni 13 prodajaln Sprüngli v Zürichu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!