fbpx

Sejmi v Zürichu

Novice

V Zürich vas lahko te dni popelje Microtecnic, ki poteka še do 31. marca. To je mednarodna razstava proizvodnih meril in tehnik nadzora kakovosti za strojno industrijo. Povabljenih je 15.000 udeležencev iz vsega sveta.  Če boste v Zürichu aprila, obiščite TeleNetCom, trgovski sejem telekomunikacij in omrežij, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami in poslovnimi […]

V Zürich vas lahko te dni popelje Microtecnic, ki poteka še do 31. marca. To je mednarodna razstava proizvodnih meril in tehnik nadzora kakovosti za strojno industrijo. Povabljenih je 15.000 udeležencev iz vsega sveta. 

Če boste v Zürichu aprila, obiščite TeleNetCom, trgovski sejem telekomunikacij in omrežij, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami in poslovnimi strategijami v tem hitro razvijajočem se sektorju. Pričakujejo 8000 udeležencev iz vse Evrope in drugih delov sveta. Od 26. – 28. avgusta napovedujejo X: švicarski marketinški sejem, ki je specializiran na promoviranje, PR, sponzorstva, telemarketing, iskanje novih rešitev za širitev prodaje, raziskavo trga, embalažo in interaktivne medije. Ne v Zürichu, temveč v Ženevi, pa bo 22. in 23. maja simpozij EIBTM, zanimiv za vse, ki jih zanimajo poslovna potovanja in srečanja,  sodelujoče organizacije se bodo lahko učile o organizaciji kakovostnih konferenčnih programov, poslovnih potovanj in podobno.

Kako se znajti v mestu:
Züriško letališče Kloten leži 12 km severno od centra mesta. Javni prevoz je zelo dobro organiziran in poceni, taksiji pa so precej dragi. Kolesa si lahko sposodite zastonj. Glavna ulica Züricha, Bahnhofstrasse, je dolga kilometer in pol. Na enem koncu leži glavni kolodvor, na drugem pa jezero, kjer se poleti odvijajo številne prostočasne aktivnosti. Oba povezuje tudi reka Limmat, po kateri vas popeljejo s čolni, vožnje trajajo od pol ure do štiri ure in nekatere vključujejo kosilo oziroma večerjo. Vsak dan ob treh popoldne, med vikendi tudi ob enajstih, so ob glavnem kolodvoru organizirani dveurni ogledi mesta. Popeljali vas bodo po nenavadnih, tlakovanih ulicah starega dela mesta, mimo cerkve Sv. Petra, ki na zvoniku nosi največjo uro Evrope, do Grossmünstra, cerkve iz 12. stoletja in parka Lindenhof Garden, kjer domačini igrajo velikanski šah. Če vam dopušča čas, se peljite z vlakom do največjega evropskega slapa Rheinfall, vožnja v eno smer traja 45 minut. Najbolj obljudena nakupovalna pot je zagotovo Bahnhofstrasse, vendar lahko bolj zanimiva darila in spominke najdete v eni najstarejših četrti Schipfe, kjer domujejo obrtniki. Ker pa iz Švice morate prinesti čokolado, se oglasite v eni 13 prodajaln Sprüngli v Zürichu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.