fbpx

Sejmi v Zürichu

Novice

V Zürich vas lahko te dni popelje Microtecnic, ki poteka še do 31. marca. To je mednarodna razstava proizvodnih meril in tehnik nadzora kakovosti za strojno industrijo. Povabljenih je 15.000 udeležencev iz vsega sveta.  Če boste v Zürichu aprila, obiščite TeleNetCom, trgovski sejem telekomunikacij in omrežij, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami in poslovnimi […]

V Zürich vas lahko te dni popelje Microtecnic, ki poteka še do 31. marca. To je mednarodna razstava proizvodnih meril in tehnik nadzora kakovosti za strojno industrijo. Povabljenih je 15.000 udeležencev iz vsega sveta. 

Če boste v Zürichu aprila, obiščite TeleNetCom, trgovski sejem telekomunikacij in omrežij, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami in poslovnimi strategijami v tem hitro razvijajočem se sektorju. Pričakujejo 8000 udeležencev iz vse Evrope in drugih delov sveta. Od 26. – 28. avgusta napovedujejo X: švicarski marketinški sejem, ki je specializiran na promoviranje, PR, sponzorstva, telemarketing, iskanje novih rešitev za širitev prodaje, raziskavo trga, embalažo in interaktivne medije. Ne v Zürichu, temveč v Ženevi, pa bo 22. in 23. maja simpozij EIBTM, zanimiv za vse, ki jih zanimajo poslovna potovanja in srečanja,  sodelujoče organizacije se bodo lahko učile o organizaciji kakovostnih konferenčnih programov, poslovnih potovanj in podobno.

Kako se znajti v mestu:
Züriško letališče Kloten leži 12 km severno od centra mesta. Javni prevoz je zelo dobro organiziran in poceni, taksiji pa so precej dragi. Kolesa si lahko sposodite zastonj. Glavna ulica Züricha, Bahnhofstrasse, je dolga kilometer in pol. Na enem koncu leži glavni kolodvor, na drugem pa jezero, kjer se poleti odvijajo številne prostočasne aktivnosti. Oba povezuje tudi reka Limmat, po kateri vas popeljejo s čolni, vožnje trajajo od pol ure do štiri ure in nekatere vključujejo kosilo oziroma večerjo. Vsak dan ob treh popoldne, med vikendi tudi ob enajstih, so ob glavnem kolodvoru organizirani dveurni ogledi mesta. Popeljali vas bodo po nenavadnih, tlakovanih ulicah starega dela mesta, mimo cerkve Sv. Petra, ki na zvoniku nosi največjo uro Evrope, do Grossmünstra, cerkve iz 12. stoletja in parka Lindenhof Garden, kjer domačini igrajo velikanski šah. Če vam dopušča čas, se peljite z vlakom do največjega evropskega slapa Rheinfall, vožnja v eno smer traja 45 minut. Najbolj obljudena nakupovalna pot je zagotovo Bahnhofstrasse, vendar lahko bolj zanimiva darila in spominke najdete v eni najstarejših četrti Schipfe, kjer domujejo obrtniki. Ker pa iz Švice morate prinesti čokolado, se oglasite v eni 13 prodajaln Sprüngli v Zürichu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.