fbpx

Raziskujemo Motovun

Potovanja

Motovun je le 30 kilometrov oddaljen od slovenske meje.

Motovun je znan po odličnem vinu, tartufih in letnem filmskem festivalu. Ponuja izjemne razglede na dolino reke Mirne, saj je dvignjen na manjšem griču. Avto lahko pustite ob njegovem vznožju in se nanj odpravite peš. Domačini, teh je okoli 500, so menda vedno nasmejani, ker je mesto zgrajeno na energetski točki. Najstarejši del mesta je obdan z obzidjem iz 14. in 15. stoletja. To je primerno za enodnevni oddih, lahko pa izberete eno izmed butičnih nastanitev in s kolesi raziščete okolico. Nedaleč stran se namreč nahaja nekdanja železniška proga Porečanka, ki je priljubljena med kolesarji.

Borat: “Celinska Istra zna bit dost zanimiva, stara majhna mesta Motovun, Grožnjan, kjer imaš tud dobro hrano, v Beramu je tud cerkev s fresko mrtvaškega plesa, Pula z areno, fajn zna bit izlet na Brione, Limski kanal z ladjo, ki je v obliki fjorda, v Vodnjanu lahko vidiš prave mumije, če se zapelješ proti Učki, padeš v precej hribovit svet, pri Poreču je tud podzemna jama, a je ne poznam.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.