fbpx

Raziskujemo Motovun

Potovanja

Motovun je le 30 kilometrov oddaljen od slovenske meje.

Motovun je znan po odličnem vinu, tartufih in letnem filmskem festivalu. Ponuja izjemne razglede na dolino reke Mirne, saj je dvignjen na manjšem griču. Avto lahko pustite ob njegovem vznožju in se nanj odpravite peš. Domačini, teh je okoli 500, so menda vedno nasmejani, ker je mesto zgrajeno na energetski točki. Najstarejši del mesta je obdan z obzidjem iz 14. in 15. stoletja. To je primerno za enodnevni oddih, lahko pa izberete eno izmed butičnih nastanitev in s kolesi raziščete okolico. Nedaleč stran se namreč nahaja nekdanja železniška proga Porečanka, ki je priljubljena med kolesarji.

Borat: “Celinska Istra zna bit dost zanimiva, stara majhna mesta Motovun, Grožnjan, kjer imaš tud dobro hrano, v Beramu je tud cerkev s fresko mrtvaškega plesa, Pula z areno, fajn zna bit izlet na Brione, Limski kanal z ladjo, ki je v obliki fjorda, v Vodnjanu lahko vidiš prave mumije, če se zapelješ proti Učki, padeš v precej hribovit svet, pri Poreču je tud podzemna jama, a je ne poznam.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!