fbpx

Regensburg: Thurn & Taxis

Aktualno, Novice

Ob razgledu na prelepo Donavo obiskovalci mesta lahko naročijo klobasico v najstarejši »klobasarni« na svetu z več kot 850-letno tradicijo.

“… če boš že na bavarskem si oglej raje Regensburg ali Wurzburg. Regensburg je ful študentsko mesto, leži ob Donavi, zato pazi glede vremena (megla). Je pa impozantno glede mestne arhitekture in samega mestnega utripa.” Vesna::trv

Regensburg ni poznan le po svoji več kot 2000-letni zgodovini in mogočni arhitekturi (npr. Katedrali Sv. Petra ali mogočnem kamnitem mostu), temveč tudi po številnih okusnih, tradicionalnih bavarskih dobrotah. Med nje vsekakor sodijo slastne pečene svinjske klobasice z domačim kislim zeljem in sladko gorčico, katere lahko ob razgledu na prelepo Donavo obiskovalci mesta naročijo v najstarejši »klobasarni« na svetu z več kot 850-letno tradicijo. Za vse sladokusce pa ima mestece na meniju tudi t.i. Regensburger Dampfnudeln, lahke krofke z vanilijino kremo, čokoladne praline »Barbara-Küsse«, sladke donavske školjke… Ob takšnem številu dobrot se seveda prileže tudi kozarec mrzlega nemškega piva. Mesto ima samo v starem delu kar pet odličnih pivovarn, ki še vedno pridelujejo pivo po stari tradiciji. VEČ

Regensburg © Regensburg Tourismus GmbH

Foto: © Regensburg Tourismus GmbH

SNG Opera in balet Ljubljana bo, 17. in 18. julija, z eno najbolj priljubljenih klasičnih oper La bohème skladatelja Giacoma Puccinija gostovala v  Regensburgu na mednarodnem festivalu Thurn & Taxis Schlossfestspiele.  Gre za pomemben poletni glasbeni festival na Bavarskem, kjer se predstavljajo mednarodno priznana glasbena gledališča.

Laboheme_SNGOperainbaletLjubljana1

Eno najbolj priljubljenih oper celotnega opernega repertoarja je navdihnil roman Prizori iz življenja boemov Henryja Murgerja, v libreto pa sta ga prepesnila Luigi Illica in Giuseppe Giacosa. Giacomo Puccini (1858–1924) je ustvaril presunljivo glasbeno ilustracijo življenja pariških boemov, polno upov in sanj, radosti in razočaranj.

Za mnoge operne poznavalce je La bohème najboljše Puccinijevo delo, v katerem se njegov neverjetni talent za ustvarjanje melodije prepričljivo prepleta z impresionističnimi glasbenimi in dramatičnimi postopki ter z nezgrešljivim smislom za podrobnosti. Režiser Vinko Möderndorfer je v operi, ki med občinstvom velja za romantično in polno čustev, izpostavil predvsem krutost in revščino umetniškega življenja. Tematiko je posodobil in jo približal našemu okolju in času. Realističen svet boemov je prepletel s sanjskim, simbolnim svetom lutk.

vir: umetniška ekipa SNG Opera in balet Ljubljana

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Delno povzeto po temi: nemške dežele

Forum: Popotniški oglasi

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!