fbpx

Rimska dediščina na vsakem koraku – PTUJ

Novice

Ptuj je najstarejše slovensko mesto, kjer je duh antičnih Rimljanov mogoče čutiti še danes. Mesto ob reki Dravi in njegova okolica vabita s številnimi znamenitostmi, bolj aktivni pa se lahko odločijo za katero od možnosti aktivnega oddiha. Foto. Sava Hotels Resort Najstarejše slovensko mesto Ptuj Ptuj je najstarejše slovensko mesto, ki leži med vinorodnimi Slovenskimi goricami in […]

Ptuj je najstarejše slovensko mesto, kjer je duh antičnih Rimljanov mogoče čutiti še danes. Mesto ob reki Dravi in njegova okolica vabita s številnimi znamenitostmi, bolj aktivni pa se lahko odločijo za katero od možnosti aktivnega oddiha.

Foto. Sava Hotels Resort

Najstarejše slovensko mesto Ptuj

Ptuj je najstarejše slovensko mesto, ki leži med vinorodnimi Slovenskimi goricami in Halozami. Mesto je največji razcvet doživelo v rimskih časih. Danes Ptuj slovi kot najbolj znano slovensko karnevalsko mesto. Večina osrednjega dela mesta je pod spomeniško.

Obisk najstarejše vinske kleti

Zasajanje vinske trte na valovitem hribovju ob Dravi se je začelo že v antičnem času. V ptujskih kleteh se nahaja najstarejše slovensko vino iz leta 1917. Na Ptuju si je v Minoritskem samostanu moč ogledati najstarejšo še ohranjeno vinsko klet v Sloveniji.

Rimska večerja

Na rimskih večerjah za zaključene skupine se ženske preobrazijo v zapeljive avguste, moški pa v vojskovodje, senatorje, filozofe in pesnike. Večerja je pripravljena po starorimskih receptih.

Primusove vinske zgodbe

Ljubitelji vrhunske kulinarike in izbranih vin vsako leto prisluhnejo tradicionalnim Primusovim vinskim zgodbam, ki jih vinski strokovnjaki v Klubu Gemina XIII. pripovedujejo od novembra do aprila.

Rimske igre

V vsaki drugi polovici avgusta se mesto Ptuj simbolično spremeni v starodavno rimsko trgovsko in vojaško mesto Poetoviona. Številne organizirane skupine iz Slovenije in tujine obudijo to več kot dva tisoč let staro rimsko zgodbo mesta.

Kurentovanje

Večdnevno kurentovanje na Ptuju je največja pustno-karnevalska prireditev v Sloveniji. Vsako leto spomladi kurentovanje pritegne več kot 100.000 obiskovalcev.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Polet z balonom

S toplozračnim balonom je mogoč panoramski polet z izkušenimi vodiči nad Termami Ptuj in okolico.

Foto. Sava Hotels Resort

Terme Ptuj so ena izmed šestih turističnih središč, ki delujejo pod blagovno znamko Sava Hotels & Resorts, ki je največji turistični ponudnik v Sloveniji. Poleg Term Ptuj skupina povezuje še 4 terme v SV delu Slovenije, to so Terme 3000-Moravske Toplice, Terme Banovci, Terme Lendava in  hotele na Bledu.

Terme Ptuj so eno izmed najmlajših slovenskih termalnih središč in morda prav zaradi te svoje mladostniške narave odličen prostor za pomladitveni oddih, bodisi med aktivnimi in dinamičnimi dejavnostmi ali pa bolj umirjenim preživljanjem oddiha. Grand Hotel Primus s svojim razkošnim hotelskim medico – wellness centrom navdušuje predvsem pare in vse, ki iščejo sprostitev telesa in duha. Poznavalci dobrih vin in odlične kulinarike bodo tu deležni kulinaričnih doživetij par excellence.

Številne možnosti za preživljanje aktivnih počitnic so pisane na kožo aktivnim počitnikarjem in družinam, tukajšnji vodni park pa je z največjim sistemom vodnih toboganov v Sloveniji raj za zabavo starih in mladih. Raznolike vodne igre, fitnes na prostem, športno-rekreativni dogodki in odmevne glasbeno-zabavne prireditve privabljajo kopalce z različnih koncev Slovenije in tujine.


Sledite nam


RSS Ustavi se!