fbpx

SAS uvaja skenerje za prstne odtise

Novice

Švedska letalska družba SAS (Scandinavian Airlines Systems) načrtuje namestitev naprave za biometrično pregledovanje potnikov na letališču Umea na severu Švedske. Naprava naj bi bila testna, če se bo obnesla, pa jo bodo uvedli v široko uporabo. V SASu pričakujejo, da bodo tako skrajšali postopek pregleda potnikov in povečali varnost, saj je uporaba enostavna in hitra. […]

Švedska letalska družba SAS (Scandinavian Airlines Systems) načrtuje namestitev naprave za biometrično pregledovanje potnikov na letališču Umea na severu Švedske. Naprava naj bi bila testna, če se bo obnesla, pa jo bodo uvedli v široko uporabo.

V SASu pričakujejo, da bodo tako skrajšali postopek pregleda potnikov in povečali varnost, saj je uporaba enostavna in hitra. Biometrična naprava spremeni prstne odtise, šarenico, glas ali obraz v matematične algoritme, ki so shranjeni na disku. Ko istega potnika pregledajo drugič, ga naprava v trenutku prepozna. Testiranje bodo začeli novembra, trajalo pa bo pol leta.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.