fbpx

SILVESTROVANJA: Amsterdam

Novice

Prestolnica Nizozemske je kozmoplitanski hibrid starega z novim: moderna instalacija človeka, ki visi na pročelju hiše iz 17. stoletja, tu vidiš, kako BMW odstopi prednost kolesarju. Združuje gostoto in vrvež velemesta z urejenostjo in prehodnostjo manjšega. Obiskovalcu dopušča neizmerne možnosti, da izrazi sam sebe – skozi zgodovino, umetnost, ali v kakšnem od znamenitih Coffe Shopov. […]

Prestolnica Nizozemske je kozmoplitanski hibrid starega z novim: moderna instalacija človeka, ki visi na pročelju hiše iz 17. stoletja, tu vidiš, kako BMW odstopi prednost kolesarju. Združuje gostoto in vrvež velemesta z urejenostjo in prehodnostjo manjšega. Obiskovalcu dopušča neizmerne možnosti, da izrazi sam sebe – skozi zgodovino, umetnost, ali v kakšnem od znamenitih Coffe Shopov. Sproščenost in toleranca sta sinonim za Amsterdam.

Kje silvestrovati?
Silvestrovanje v Amsterdamu je organizirano v apartmajskem naselju nekaj kilometrov izven mesta in je primerno za zaključene družbe. Tudi v središču je bolj ali manj razpršeno zaradi velikega števila rečnih kanalov. Tako da je najbolje silvestrovati v kakšnem klubu, marsikdo se zasidra v tamkajšnjih coffe shopih, ki imajo v svoji ponudbi še marsikaj drugega in kava sploh ni v prvem planu. Zanimiva je tudi Rdeča četrt  za nekatere. Velikega popivanja tam ne boste doživeli, kot na primer v Pragi, kjer se spije na litre piva. V Amsterdamu poteka vse bolj umirjeno. Sicer pa je mesto zelo lepo okrašeno in daje s svojimi hiškami ob kanalu vtis pravljičnosti. Zanimiv bo vsekakor ogled Rdeče četrti  vam bo verjetno nerodno, punce pa bodo veselo razkazovale svoje čare. Tu imate tudi Van Goghov muzej, narodni muzej Rijks, hišo Ane Frank,  vendar bi vas zamorila. Zelo pretresljiva izkušnja. Omogočajo vam tudi ogled mesta s krožno vožnjo po kanalih.

Ne smete zamuditi
Zamuditi ne smete ogleda pivovarne Heineken. Ogledi so v dopoldanskem času, plačate nekaj evrov (vsota je simbolična) in popeljejo vas skozi zgodovino nastanka pivovarne do današnjega Heinekena. Najzanimivejši del je na koncu ogleda. V hišni pivnici vam strežejo s pivom, dokler ga lahko pijete. Všteto v ceno ogleda in traja približno eno uro. Če imate na dan obiska slučajno rojstni dan in to dokažete,  dobite v roke posebej za to priložnost narejen vrček s pivom, ki ga morate spiti na dušek (na eks po domače). V dokaz, da ste res vse spili, si vrček poveznete na glavo. Če je še kaj noter, boste pač malo mokri. Priporočamo obisk.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!