fbpx

SILVESTROVANJA: Beograd

Novice

Ivo Andrić je o Beogradu napisal, da so največje razkošje neba nad Beogradom njegovi sončni zahodi. Jeseni in poleti so širni in žarijo kot puščavski privid, a pozimi so prekriti s kopastimi oblaki in rahlimi meglicami. Beograd je imel vedno burno zgodovino, po nekaterih virih sega začetek Beograda 7000 let v preteklost. Prostor današnjega Beograda […]

Ivo Andrić je o Beogradu napisal, da so največje razkošje neba nad Beogradom njegovi sončni zahodi. Jeseni in poleti so širni in žarijo kot puščavski privid, a pozimi so prekriti s kopastimi oblaki in rahlimi meglicami. Beograd je imel vedno burno zgodovino, po nekaterih virih sega začetek Beograda 7000 let v preteklost. Prostor današnjega Beograda je bil naseljen že v paleolitiku. Uradna valuta je dinar, en dinar ima 100 par, 1 EUR je vreden 65 DIN.

Kje silvestrovati?
V Beogradu boste doživeli pravo srbsko igranko. Za mlajše se priporoča silvestrovanje v diskoteki, kjer predvajajo mednarodno, tako imenovano MTV glasbo, pa tudi nekaj njihove turbo folk glasbe boste slišali. Proti jutru pridejo v nekatere diskoteke trobentači, kar je posebno doživetje. Na prostem prirejajo silvestrovanje kod konja z ognjemetom, toči se rakija, vino, vsi plešejo in se veselijo. Ljudje so odprti in prijazni. Mateja iz TA Ilirika nam je priporočala silvestrovanje v diskoteki, ker greste lahko med njihovim silvestrovanjem tudi na prosto. Ko pa ste zunaj in začne na primer deževati, je težko priti nazaj noter. Naslednji dan, torej 1. 1. se zgodi ponovitev, ki je velikokrat še bolj divja kot silvestrovo samo. Takrat priporočajo tudi udeležbo zabave na splavu, ki je na dan prej rezervirana predvsem za domačine.

Ne smete zamuditi
Ne smete zamuditi vožnje po cesti bratstva in enotnosti, in ko boste prispeli v Beograd, lahko podoživite jugonostalgijo z vonjem po pleskavicah in čevapčičih. Nujno jih morate pojesti vsaj eno porcijo. Prav tako si morate aktivno ogledati tradicionalno zabavo na ulici otvorenog srca, kjer vas bodo morda pogostili s pravim srbskim čajem (kuhano žganje). Potem si oglejte nekatere znamenitosti, kot je ulica Kralja Petra, najstarejšo beograjsko kavarno in si vzemite odmor za eno turško brez. Ko ste v Beogradu, morate obvezno videti Kalamegdanski park, Trg republike in Sava center. Če imate voljo in čas, je zelo zanimiv njihov živalski vrt.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!