fbpx

SILVESTROVANJA: Dunaj

Novice

Avstrijska prestolnica je nekje opisana kot porodni kanal kulture. Ogromno mesto je bilo piedestal znamenite Habsburške dinastije, ki je nadzorovala dobršen del Evrope večkot 600 let. Kljub neizprosnemu zobu časa popek evropske kulture vztraja: veličastna mestna arhitektura, svetovno priznani muzeji, klasične kavarne in ekstravagantne koncertne dvorane, kjer nastopajo mednarodni umetniki. Ko osvojite umetnost, kako se […]

Avstrijska prestolnica je nekje opisana kot porodni kanal kulture. Ogromno mesto je bilo piedestal znamenite Habsburške dinastije, ki je nadzorovala dobršen del Evrope večkot 600 let. Kljub neizprosnemu zobu časa popek evropske kulture vztraja: veličastna mestna arhitektura, svetovno priznani muzeji, klasične kavarne in ekstravagantne koncertne dvorane, kjer nastopajo mednarodni umetniki. Ko osvojite umetnost, kako se pripeljati iz zunanjega prstana v notranjega (obroča avtoceste), vam mesto leži pred nogami.

Kje silvestrovati?
Zaradi bližine so organizirani enodnevni izleti. Tja se odpravijo tisti, ki so se naveličali domačega mesta (govorimo o Sloveniji), se odpravijo na silvestrovo na Dunaj in se prvega januarja vrnejo domov. Veličastno mesto, priporoča se silvestrovanje na prostem, spet zaradi visokih cen v raznih klubih in diskotekah. Je čudovito mesto, vendar se ga ne povezuje z divjo novoletno zabavo.

Ne smete zamuditi
Zamuditi ne smete vožnje na velikem kolesu v Praterju. V tem času je še posebej lepo okrašena, kar pravljično deluje, Štefanova cerkev v središču mesta. Ko ste na Dunaju, si morate obvezno vzeti toliko časa, da v eni izmed mestnih kavarn pojeste saharjevo tortico in popijete pregrešno drago kavico. Po drugi strani pa je zelo zanimiv božičnono voletni sejem s številnimi stojnicami, na katerih prodajajo poleg ostalega klobasice in kuhano vino ali punč. Če odšteješ kakšen evro več, si lahko skodelico z motivom Dunaja odnesete tudi domov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!