fbpx

SILVESTROVANJA: Pariz

Novice

Popotniki se strinjajo, da je Pariz eno izmed najbolj stimulativnih mest Evrope – napade vsa čutila, mora biti viden, slišan, občuten. Veličastna avenija Champs de Elysee, ki se razteza od Slavoloka zmage do Parka pred Louvrom, bohemska četrt Montparnase, nad katero se dviguje bela bazilika Sacre Couer, pa Moulen Rouge – Pariz je, kar od […]

Popotniki se strinjajo, da je Pariz eno izmed najbolj stimulativnih mest Evrope – napade vsa čutila, mora biti viden, slišan, občuten. Veličastna avenija Champs de Elysee, ki se razteza od Slavoloka zmage do Parka pred Louvrom, bohemska četrt Montparnase, nad katero se dviguje bela bazilika Sacre Couer, pa Moulen Rouge – Pariz je, kar od njega pričakujete. Pridete polni pričakovanja, saj ste že veliko slišali o romantičnem Parizu – ne bo vas razočaral. Za konec leta še posebej ne!

Kje silvestrovati?
Priporočamo predvsem silvestrovanje v lastni režiji, turistčne agencije namreč redko poskrbijo za organizirane skupine. Priporoča se silvestrovanje na prostem, na znamenitih pariških Elizejskih poljanah. Tudi tu so postavljene stojnice s hrano in pijačo, vendar je najboljši šampanjec iz nahrbtnika, dva kristalna kozarca in tako združite prijetno (glamur)  skoristnim (ugodno). Razne restavracije in lokali so za silvestrovo sicer polni, a precej dragi. Novoletni Pariz je romantičen, čeprav je na ulicah gneča, podnebje je mogoče malenkost hladnejše kot pri nas v tem času, a je še vedno romantično. Z ognjemetom na koncu.

Ne smete zamuditi
Eiffeilov stolp  hoče nočeš je zaščitni znak Pariza. Dvigalo vas popelje na vrh, od koder se odpira krasen pogled na mesto. Znameniti kraljevi dvor Louvre  danes preurejen v muzej – je vreden ogleda, vendar bi vam vzelo vsaj tri dni, da ga temeljito obdelate. Je pa zato krasen pogled tudi pred Louvrom, na stekleno piramido, ki ob večerih zažari. Ne smete zamuditi sprehode po četrti Montmartre in vdihniti bohemski duh preteklosti in sedanjosti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.