fbpx

SILVESTROVANJA: Pariz

Novice

Popotniki se strinjajo, da je Pariz eno izmed najbolj stimulativnih mest Evrope – napade vsa čutila, mora biti viden, slišan, občuten. Veličastna avenija Champs de Elysee, ki se razteza od Slavoloka zmage do Parka pred Louvrom, bohemska četrt Montparnase, nad katero se dviguje bela bazilika Sacre Couer, pa Moulen Rouge – Pariz je, kar od […]

Popotniki se strinjajo, da je Pariz eno izmed najbolj stimulativnih mest Evrope – napade vsa čutila, mora biti viden, slišan, občuten. Veličastna avenija Champs de Elysee, ki se razteza od Slavoloka zmage do Parka pred Louvrom, bohemska četrt Montparnase, nad katero se dviguje bela bazilika Sacre Couer, pa Moulen Rouge – Pariz je, kar od njega pričakujete. Pridete polni pričakovanja, saj ste že veliko slišali o romantičnem Parizu – ne bo vas razočaral. Za konec leta še posebej ne!

Kje silvestrovati?
Priporočamo predvsem silvestrovanje v lastni režiji, turistčne agencije namreč redko poskrbijo za organizirane skupine. Priporoča se silvestrovanje na prostem, na znamenitih pariških Elizejskih poljanah. Tudi tu so postavljene stojnice s hrano in pijačo, vendar je najboljši šampanjec iz nahrbtnika, dva kristalna kozarca in tako združite prijetno (glamur)  skoristnim (ugodno). Razne restavracije in lokali so za silvestrovo sicer polni, a precej dragi. Novoletni Pariz je romantičen, čeprav je na ulicah gneča, podnebje je mogoče malenkost hladnejše kot pri nas v tem času, a je še vedno romantično. Z ognjemetom na koncu.

Ne smete zamuditi
Eiffeilov stolp  hoče nočeš je zaščitni znak Pariza. Dvigalo vas popelje na vrh, od koder se odpira krasen pogled na mesto. Znameniti kraljevi dvor Louvre  danes preurejen v muzej – je vreden ogleda, vendar bi vam vzelo vsaj tri dni, da ga temeljito obdelate. Je pa zato krasen pogled tudi pred Louvrom, na stekleno piramido, ki ob večerih zažari. Ne smete zamuditi sprehode po četrti Montmartre in vdihniti bohemski duh preteklosti in sedanjosti.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!