fbpx

SILVESTROVANJA: Praga

Novice

V oklepu komunizma je bila 40 let, vendar se na zunaj ne pozna veliko. Srca pa so drugo. Glavno mesto Češke in eno lepših mest Evrope. Njeno srednjeveško mestno jedro ostaja labirint ozkih tlakovanih ulic, starodavnih dvorišč, temnih prehodov in številnih cerkvic, ki jih že več kot tisočletje opazuje praški grad, ki je med največjimi […]

V oklepu komunizma je bila 40 let, vendar se na zunaj ne pozna veliko. Srca pa so drugo. Glavno mesto Češke in eno lepših mest Evrope. Njeno srednjeveško mestno jedro ostaja labirint ozkih tlakovanih ulic, starodavnih dvorišč, temnih prehodov in številnih cerkvic, ki jih že več kot tisočletje opazuje praški grad, ki je med največjimi gradovi v Evropi – 570 m dolg, 128 m širok se razprostira na več kot 7 hektarjev površine. Ogromno!

Kje silvestrovati?
V Pragi se boste imeli najboljše, če se boste odločili za silvestrovanje v pivnici. To niso majhni prostori, pač pa velike kleti, kot so pri nas na primer vinske kleti. Tam boste dobili poceni pivo, češke klobasice in drugo domačo hrano. Zanimivo je tudi silvestrovanje na prostem, kjer izvajajo tudi promocije piva – kar ni zanemarljiv podatek, povsod so postavljene stojnice, kjer ponujajo vino, seveda pivo in različno hrano. Praga ni več tako poceni, kot je bila pred leti.

Ne smete zamuditi
Ne smete zamuditi priložnosti in posedeti v kavarni, kjer povsod visijo slike Franza Kafke. Zelo lep je Karlov most – posebnost Prage, zaprt za promet. Zanimiv je tudi ogled kraljeve palače na Hradčanah. V Pragi je zanimivo tudi znamenito pokopališče Slavin, kjer so pokopani znameniti Pražani.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!