fbpx

Skok do Vrbskega jezera

Potovanja

Vrbsko jezero je eno največjih alpskih jezer s kristalno čisto vodo, ki se v poletni sezoni segreje na prijetnih 25 stopinj celzija.

Vrba in Vrbsko jezero na avstrijskem Koroškem sta le dobro uro in pol vožnje stran iz Ljubljane. Najbolj znan kraj ob Vrbskem jezeru je prav ta, Vrba oziroma Velden, po katerem je jezero dobilo ime. V mestu se nahaja razkošen rumeno obarvan grad, v katerem je danes hotel s petimi zvezdicami – le eden izmed mnogih.

Alpsko jezero s kristalno vodo

Vrbsko jezero je eno največjih alpskih jezer s kristalno čisto vodo, ki se v poletni sezoni segreje na prijetnih 25 stopinj celzija. Velik del obale je zagrajen z zasebnimi vilami, vendar se najde ogromno javno dostopnih plaž, kjer lahko brez skrbi zaplavamo.

Ob jezeru sta med Klagenfurter Halbmarathom in Erlebnislaufroute speljeni urejeni tekaška in kolesarska pot. Kolesarjenje okoli Vrbskega jezera je lahko prijeten enodnevni izlet, saj nima nobenih vzponov in je primerno za vse ljubitelje cestnega kolesarjenja. Vsako leto v mestu gostijo avtomobilsko srečanje Wortersee Treffen, ki privabi več desettisoč obiskovalcev s svojimi jeklenimi konjički.

Pyramidenkogel

Nekoliko dlje se nahaja razgledna točka Pyramidenkogel, ki s 83 m višine nudi razgled na celotno jezero. Sprva je bil stolp zgrajen v spomin padlim borcem v obeh svetovnih vojnah in žrtvam umrlih v gorah, kasneje pa je s pomočjo jekla in lesa dobil preobleko v modernejši različici.  Na razgledno točko se lahko povzpnemo po stopnicah ali z dvigalom, za pot navzdol pa si lahko proti doplačilu izberemo spust po zavitem toboganu. Na drugi strani jezera, ob mestnem kopališču, se nahaja Minimundus, ki je s 144 pomanjšami stavbami s celega sveta uvrščen med deset najbolj obiskanih točk v Avstriji.

truckbabe: “Iz Minimundusa peljite lepo naravnost v smeri Ljubelja(Leublpass), potem pa malo izven Celovca, sicer še vedno ista smer a dosti pred Ljubeljem, (so dobre oznake) zavijte desno, smer Woerthersee Sued.Potam pa itak samo naravnost in pridete skozi Reiffnitz, Maria Woerth in Dellach lepo do Veldna.Ves čas se vozit ob Vrbskem jezeru, kje se boste ustavili, je pa čisto vaša odločitev, kakor vam bo všeč. Nič bat, ta pot , ki sem jo napisala , je dolga le slabih 20 km. Živim tu.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!