fbpx

Skrivnostna vrnitev jamske pošasti!

Novice

  Vabimo vas, da z nami preživite že 6. DAN KULTURE IN ATRAKCIJ v sredo, 8. februarja 2012, od 10. ure dalje! Letos bo atraktivno kulturna prireditev namenjena starodavni legendi o zmaju in tistemu malemu junaku, ki je prestrašene prebivalce razrešil strahu pred strašnim zmajem. Zgodba je še vedno živa, celo tako zelo, da se […]

 

Vabimo vas, da z nami preživite že 6. DAN KULTURE IN ATRAKCIJ v sredo, 8. februarja 2012, od 10. ure dalje! Letos bo atraktivno kulturna prireditev namenjena starodavni legendi o zmaju in tistemu malemu junaku, ki je prestrašene prebivalce razrešil strahu pred strašnim zmajem. Zgodba je še vedno živa, celo tako zelo, da se zmaj po dolgih desetletjih vrača v jamo!

A to ni navaden zmaj!

4 metre visok, z ognjenimi očmi, dolgim težkim repom in skrivnostnim zvokom je pravi jamski velikan, edini te vrste na svetu!

Čeprav na prvi pogled vzbuja strah in spoštovanje, ima veliko in prijazno srce. Še posebej zato, ker je leto 2012 po kitajskem horoskopu zmajevo leto. Leto, ki bo polno novih priložnosti, dobrih idej, pravih odločitev in lepih trenutkov.

 

Začnimo zmajevo leto skupaj!

V Koncertni dvorani Postojnske jame bo na ogled tudi razstava Skrivnostna zapuščina zmajev, ki jo je pripravil Slovenski etnografski muzej. Na ploščadi pred jamo pa bo skozi ves dan potekal zmajev otroški direndaj: plesne, glasbene in likovne delavnice za otroke, izdelovanje zmajev, poslikave obraza, lutkovne predstave, spuščanje zmajev, Fondko, Zmajček Jami … in druga (sladka) presenečenja!

PLOŠČAD PRED JAMO: Začetek ob 10.00

 • Zabavne glasbeno plesne animacije
 • Ustvarjalne delavnice za otroke: risanje zmajev, poslikava obraza, izdelovanje zmajev iz lepenk in balonov
 • Obisk Franceta Prešerna in Primičeve Julije ter njuno posebno spremstvo: Fondko, Zmajček Jami in druge lutke velikanke
 • Raznovrstna ponudba hrane in pijače ter mala sladka presenečenja
 • 13:00: Ekskluzivno: Lina Kuduzovič

KONCERTNA DVORANA V POSTOJNSKI JAMI

 • Skrivnostna vrnitev jamske pošasti – prihod ogromnega preko 4 metre velikega zmaja s posebnimi efekti
 • Zgodbica o zvitem pastirčku Jakobu, ki je premagal zmaja
 • Ogled zanimive slikovne razstave »Skrivnostna zapuščina zmajev« Slovenskega etnografskega muzeja

VIVARIJ

 • ZOO Ljubljana: interaktivna delavnica z naslovom »So to potomci zmajev ali dinozavrov?« – bližnje srečanje s kačo, kuščarjem in želvo

JAMSKI DVOREC: ob 11.00 in 14.00

 • Gledališka interaktivna predstava za otroke »Pika v čarovniški šoli«

Zagotovite si 50% DRUŽINSKI popust www.kd-zivljenje.si/zmaj
Popust velja do 7. maja 2012.

8. februar 2012 – med 10. in 15. uro

Zabava za vso družino!


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.