fbpx

V Val Thorens prihajajo jest, ne smučat

Novice

Pravijo, da je najtežje, ko prideš na vrh. A malo je vrhunskih kuharjev, ki bi bili primernejši, da to povedo iz svoje izkušnje, kot je Jean Sulpice. Njegova restavracija L’Oxalys z dvema zvezdicama namreč ždi visoko v francoskih Alpah, na višini 2300 metrov. Jean Sulpice se je rodil in odraščal prav na tem alpskem območju. […]

Pravijo, da je najtežje, ko prideš na vrh. A malo je vrhunskih kuharjev, ki bi bili primernejši, da to povedo iz svoje izkušnje, kot je Jean Sulpice. Njegova restavracija L’Oxalys z dvema zvezdicama namreč ždi visoko v francoskih Alpah, na višini 2300 metrov.

Jean Sulpice se je rodil in odraščal prav na tem alpskem območju. Leta 2002 je pri 24 letih prevzel okrepčevalnico na vrhu gore v trendovskem smučarskem središču Val Thorens. S tem pa si je tudi izbral trnovo pot med zvezde.

Val Thorens ima samo dve sezoni, živahno od decembra do aprila in mrtvo – v preostalem delu leta. Za kulinariko, ki jo je hotel ponuditi, tedaj še ni bilo zanimanja.

»Ljudje v gorah niso kuhali dobre hrane,« pravi 33-letnik svežega obraza, ki danes vodi najviše ležečo restavracijo, okrašeno z Michelinovima zvezdicama. »Lahko si naročil le raclette ali tartiflette.«

Obe jedi sta v smučarskem središču standardna hrana, saj ju je zaradi lahko dostopnih sestavin – topljenega sira, krompirja in prekajenega mesa – najlaže pripraviti. »Gastronomskih specialitet sploh niso poznali,« se spominja Sulpice.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!