fbpx

Slaughterville naj bo Veggiville

Novice

Vegetarijanska skupina iz Slaughtervilla, mesteca s 3.000 prebivalci v ameriški zvezni državi Oklahoma, je vložila predlog na mestni svet o preimenovanju mesta. Po njihovem bi morali neprijetno ime (slaughter – klanje) zamenjati z veliko lepše zvenečim Veggivillom. Skupina celo ponuja vegetarijanske hamburgerje v vrednosti 20.000 ameriških dolarjev, ki bi jih podarila lokalni šoli, če bi […]

Vegetarijanska skupina iz Slaughtervilla, mesteca s 3.000 prebivalci v ameriški zvezni državi Oklahoma, je vložila predlog na mestni svet o preimenovanju mesta.

Po njihovem bi morali neprijetno ime (slaughter – klanje) zamenjati z veliko lepše zvenečim Veggivillom. Skupina celo ponuja vegetarijanske hamburgerje v vrednosti 20.000 ameriških dolarjev, ki bi jih podarila lokalni šoli, če bi se ime kraja spremenilo. Vendar pa županja Marsha Blair meni, da za to ni praktično nobenih možnosti, saj večina želi ohraniti sedanje ime. Slaughterville so namreč poimenovali po družini, ki je v 19. stoletju pomagala naseliti področje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!