fbpx

Sloni množično umirajo

Novice

Vlada v Zimbabveju, ki je na robu bankrota, je prenehala financirati upravljanje nacionalnih parkov, kar je povzročilo kolaps namakalnih sistemov, vodnjakov in črpalk. Na teh podrocjih je namreč vode dovolj, vendar je pod zemljo in jo je treba črpati na površje. V parku Hvange so številne črpalke uničene in deli pokradeni. Zaradi suše so začeli […]

Vlada v Zimbabveju, ki je na robu bankrota, je prenehala financirati upravljanje nacionalnih parkov, kar je povzročilo kolaps namakalnih sistemov, vodnjakov in črpalk. Na teh podrocjih je namreč vode dovolj, vendar je pod zemljo in jo je treba črpati na površje. V parku Hvange so številne črpalke uničene in deli pokradeni.
Zaradi suše so začeli množično umirati sloni, druge živali pa za hrano streljajo militantne skupine vojnih veteranov, ki so se naselile v parku. Upravljavci parka ne morejo posredovati, saj nimajo niti bencina za svoja vozila. Država je slone ponudila v zavetje sosednjim državam, vendar so te to zavrnile, saj se same soočajo s prevelikimi populacijami teh živali. Vlada pravi, da nima denarja niti za uvoz goriva, saj vso tujo valuto porabi za nakup hrane.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!