fbpx

Strog nadzor nad internetom v Tuniziji

Novice

Tunizijska policija je v obmorskem mestu Zarsis aretirala 20 mladih moških, večinoma študentov, ker so gledali prepovedane strani na internetu, med njimi tudi stran prepovedane islamistične stranke Nahda. Obtoženi so subverzivnih dejavnosti, zasegli pa so jim tudi vso računalniško opremo. Vlada tunizijskega predsednika Ben Alija velja za eno najbolj restriktivnih pri nadzoru interneta (večji nadzor […]

Tunizijska policija je v obmorskem mestu Zarsis aretirala 20 mladih moških, večinoma študentov, ker so gledali prepovedane strani na internetu, med njimi tudi stran prepovedane islamistične stranke Nahda. Obtoženi so subverzivnih dejavnosti, zasegli pa so jim tudi vso računalniško opremo.

Vlada tunizijskega predsednika Ben Alija velja za eno najbolj restriktivnih pri nadzoru interneta (večji nadzor je menda samo na Kitajskem), podobne aretacije pa v zadnjem času niso več redkost. Lani so za rešetke spravili prvega internetnega dizidenta, Zouharja Jahjauija, ustanovitelja satirične spletne strani http://www.tunezine.com/, ki je dajala prostor opozicijskim skupinam in politikom, da so lahko izrazili svoja mnenja. Obsodili so ga na dve leti zapora zaradi razširjanja lažnih informacij na internetu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!