fbpx

Styrian Spirit s čarterskimi leti na Krf

Novice

Avstrijska Štajerska letalska družba Styrian Spirit bo junija začela s čarterskimi leti iz mariborskega letališča na grški otok Krf, letela pa bo vse do septembra, enkrat na teden in to vsako sredo opoldne. Letalska družba se je za sodelovanje z mariborskim letališčem odločila predvsem zaradi stroškovne prednosti, saj so letališke takse na mariborskem letališču skorajda […]

Avstrijska Štajerska letalska družba Styrian Spirit bo junija začela s čarterskimi leti iz mariborskega letališča na grški otok Krf, letela pa bo vse do septembra, enkrat na teden in to vsako sredo opoldne.

Letalska družba se je za sodelovanje z mariborskim letališčem odločila predvsem zaradi stroškovne prednosti, saj so letališke takse na mariborskem letališču skorajda za polovico nižje od taks na letališču v Gradcu. Družba, ki deluje približno leto dni, bo pri trženju poletov sodelovala s turistično agencijo Atlas.

Podjetje z izbiro mariborskega letališča širi svoje poslovanje na slovenski in hrvaški trg, poleg tega pa ima mariborsko letališče tudi stroškovno prednost, saj so letališke takse skoraj za polovico nižje od taks na letališču v Gradcu. Poleg tega so parkirišča na mariborskem letališču zastonj in varovana, kar lahko družba skupaj s turistično agencijo Atlas, ki bo tržila čarterske pakete, ponudi kupcem. Polet na Krf naj bi predstavljal tudi neke vrste preizkus, kako se bo destinacija obnesla. Po ocenitvi pa bi podjetje lahko tudi razširilo svoje poslovanje na tem letališču. Družba Styrian Spirit je regionalna letalska družba, ki se je sposobna odzvati na lokalne potrebe. To je prednost, na kateri bodo gradili tudi v prihodnje. Iz mariborskega letališča pa poročajo tudi o tem, da se pogovarjajo tudi z drugimi tujimi letalskimi prevozniki o čarterskih letih, rednih čarterskih letih, pa tudi rednih linijah, vendar pa konkretnih podatkov še ne posredujejo. Pomanjkljivost, ki jo mariborsko letališče še ima, je obratovalni čas letališča, ki je od 8. ure do 17.ure, tudi v času glavne turistične sezone.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!