fbpx

Kamelji pokal v Alice Springsu

Novice

Kamelje dirke v Alice Springsu so po trditvah organizatorjev ena najbolj zabavnih stvari na svetu. Prireditelji organizirajo več različnih dirk z različnimi pravili, kamele pa se obnašajo po svoje. Vsako leto meseca julija pritegnejo veliko množico, spremlja pa jih karnevalsko vzdušje, trebušne plesalke, nastop lokalne godbe na pihala, dirke gledalcev z rikšami, izbor Miss Kameljega […]

Kamelje dirke v Alice Springsu so po trditvah organizatorjev ena najbolj zabavnih stvari na svetu. Prireditelji organizirajo več različnih dirk z različnimi pravili, kamele pa se obnašajo po svoje.

Vsako leto meseca julija pritegnejo veliko množico, spremlja pa jih karnevalsko vzdušje, trebušne plesalke, nastop lokalne godbe na pihala, dirke gledalcev z rikšami, izbor Miss Kameljega pokala med nastopajočimi ženskami in moškimi. Poleg glavne dirke priredijo tudi spremljevalne dirke, kjer organizatorji izživijo svojo domišljijo, npr. dirka poročnih parov, ko od nekega mesta naprej mora moža na kameli zamenjati nevesta v poročni obleki. Organizatorji ponujajo tudi turistične pakete, ki vključujejo ogled Kings Canyona in Ayers Rocka. Pokal organizira lokalni Lions Club s prostovoljci, ves izkupiček pa gre v dobrodelne namene. Tekmovanje se je začelo leta 1970 zaradi dobre stare avstralske stave med dvema prijateljema, kmalu pa je postalo tako priljubljeno, da so se ga odločili organizirati vsako leto. Leta 1975 so ga zaradi varnosti preselili v Arunga Park Speedway.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!