fbpx

SVETOVNI DAN TURIZMA IN 100-LETNICA TZS

Novice

Jutri, 27. septembra obeležujemo svetovni dan turizma, prav ta konec tedna, točneje v soboto, 24. septembra pa je potekala sklepna prireditev ob 100-letnici Turistične zveze Slovenije (TZS).  Svetovna turistična organizacija (World Tourism Organization – Oranisation Mondiale du Tourisme ­WTO/OMT) je med-vladna mednarodna organizacija na področju turizma. Kot globalni forum in intravladno telo deluje kot pridružena […]

Jutri, 27. septembra obeležujemo svetovni dan turizma, prav ta konec tedna, točneje v soboto, 24. septembra pa je potekala sklepna prireditev ob 100-letnici Turistične zveze Slovenije (TZS). 

Svetovna turistična organizacija (World Tourism Organization – Oranisation Mondiale du Tourisme ­WTO/OMT) je med-vladna mednarodna organizacija na področju turizma.
Kot globalni forum in intravladno telo deluje kot pridružena agencija Organizacije združenih narodov. Njene osnovne naloge so spremljanje razvoja turizma v svetu ter oblikovanje smernic za razvoj turizma članicam. Njen predsednik je Francesco Frangialli pa je bil tudi med govorniki na prireditvi ob 100-letnici Turistične zveze Slovenije in organiziranega turizma na Slovenskem.
Ob njem so navzoče pozdravili tudi predsednik TZS dr. Marjan Rožič, predsednik parlamenta France Cukjati, minister za gospodarstvo Andrej Vizjak ter županja občine Piran Vojka Štular.

Utrinki iz Avditorija Porotorž – 100-letnica TZS:

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!