fbpx

Izola Boat Show 2005

Novice

Osrednji slovenski prodajni salon navtike… Sobota, 24. september, Izola Tokrat zadnje javljanje ekipe Dobro jutro, Slovenija pred koncem poletne akcije Slovensko naj kopališče. V okviru akcije smo vam predstavljali kopališča po vsej Sloveniji, Naša zadnja postaja nas je družila z morjem in ljubiteljem navtike na Izola Boat Show-u 2005. Osrednji prodajni salon navtike je tokrat […]

Osrednji slovenski prodajni salon navtike…

Sobota, 24. september, Izola
Tokrat zadnje javljanje ekipe Dobro jutro, Slovenija pred koncem poletne akcije Slovensko naj kopališče. V okviru akcije smo vam predstavljali kopališča po vsej Sloveniji, Naša zadnja postaja nas je družila z morjem in ljubiteljem navtike na Izola Boat Show-u 2005. Osrednji prodajni salon navtike je tokrat že 4. odprl svoja vrata obiskovalcem iz Slovenije in tujine, ki so si tokrat ogledali še večje število plovil, še številnejših razstavljalcev.

Gospod Celzij nas je s poletnimi 24° v zraku zasidral v pisarni organizatorja Izola Boat Show, podjetja Exponautic d.o.o., s pogledom na izolsko marino in razstavna plovila letošnjega prodajnega salona. Osrednji prodajni salon navtike je potekal od 20. – 25. septembra 2005, na njem pa se je letos zvrstilo 85 razstavljalcev s 136-imi plovili v vodi in 35-imi plovili na kopnem. Kar tri mega jahte so obiskale letošnji salon, potekala je vrsta sejemskih dejavnosti ter vzporednih dogodkov, ki so zaznamovali letošnjo Exponautico, vreme pa je bilo neverjetno naklonjeno tako organizatorjem kot razstavljalcem in obiskovalcem, kar je pritegnilo nasmeh na usta vseh, ki so ob nizkih temperaturah v preteklih tednih že mislili, da se je poletje od nas dokončno poslovilo.

Za komentar o marinah po Sloveniji, smo najprej poprosili Marjana Matevljiča, predstavnika slovenskih marin, ki nam je zaupal da so marine po slovenski obali v Portorožu, Izoli in Kopru polne, sam pa nam je zagotovil tudi, da so v zgornjem kvalitetnem razredu in se vsekakor lahko merijo z marinami po svetu. Tovrstne prireditve kot je Izola Boat Show in druge, kot še dodaja, kažejo, da smo Slovenci ljubitelji morja in plovil, tudi sami navtični sejmi pa so pri nas dobro organizirani.

 

LETOS IZOLA BOAT SHOW Z VEČJIMI RAZSEŽNOSTMI…

Letos je izolski prodajni navtični sejem dosegel še večje razsežnosti. Da bi zadovoljili razstavljalce, ki so tokrat pripeljali še več plovil so pri organizaciji dali velik poudarek na razširitvi razstavnega prostora ter organizirali obsejemske zanimivosti kot so mednarodna predstavitev jadralnih šol pa predavanje o novih možnostih financiranja plovil, regato znotraj marine imenovano Match Race – Marina Izola Cup, nedvomno zelo zanimiva pa je bila tudi okrogla miza o aktualnih problemih hrvaške zakonodaje s področja navtike, na kateri se je pridružil tudi Mirko Vadla s hrvaškega ministrstva morja, turizma, prometa in razvoja. Vse to in še več so pripravili na letošnjem Izola Boat Show-u, kako pa so v splošnem pogledu zadovoljni z letošnjim prodajnim navtičnim sejmom organizatorji in kako so zadovoljni razstavljalci in obiskovalci pa nam je zaupal direktor podjetja Exponautic d.o.o., Dušan Bajc.

“Letos smo bili zelo omejeni z kapacitetami, kljub temu da smo razširili razstavni prostor. Kot vsako leto, zdaj že 4. zapored, smo naleteli na zelo pozitiven odziv, morda je k temu pripomoglo tudi vreme, ki nam je bilo neverjetno naklonjeno in v zraku je bilo čutiti pozitivno energije. Sam sejem je bil razprodan, poskrbljeno je bilo seveda za to da so imeli obiskovalci kje parkirati, potrudili pa smo se tudi za to, da smo obiskovalcem ponudili veliko obsejemskih dogodkov. Organizirali smo razna predavanja in kot zanimivost tudi razstavo stolov ter modno revijo.”

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V bodoče, pravi Dušan Bajc, si želi sejem vzpostaviti še bolj tesno sodelovanje s turističnim birojem Izole, tudi ta ima zavoljo obiskovalcev, ki pridejo na prodajni sejem navtike Izola Boat Show večjo možnost predstavitve ribiškega mesteca Izole domačim in tujim gostom…

“IZOLA GRADI TURIZEM NA DOGODKIH”…

Če se navežemo na prejšnji odstavek bo zagotovo držalo, da mestece kot je Izola živi tudi od dogodkov kot so npr. Izola Boat Show 2005. Ta, kot nam je zaupala Beti Reisman iz TIC-a Izola, pripelje v Izolo domače in tuje goste, sled tega pa so polne nastanitvene kapacitete, možnost pa ima tudi Izola, da se predstavi v vsem svojem čaru. Na turistično informacijskem centru v Izoli skrbijo, da gostom ponudijo vedno sveže dogajanje, da so ulice polne ustvarjalcev spominkov, živi ulični muzej z zgodovinskimi slikami in eksponati, prav v teh dneh na temo železnice kjer si boste lahko ogledali zbirko vlakcev, vedno žive pa so tudi galerije.

Ob našem obisku Izole se nam je pridružil tudi vedno nasmejan Alojz Pečan, direktor GIZ Izola, tokrat zaradi službene odsotnosti ne v spremstvu soproge Brede, županje mestne občine Izola. Zanimalo nas je predvsem, kako je izolski turizem letos deloval v tem muhastem poletju in kot pravi, “kljub muhastemu vremenu smo imeli dobro sezono, saj se v Izoli zavedamo, da obiskovalcev ne privablja več le morje in sonce, ponuditi jim je treba še veliko več in pri nas skrbno organiziramo razne prireditve, ki poživijo mestni utrip. Tudi tovrstne dogodke kot je Izola Boat Show je treba izrabiti, saj takrat pride veliko obiskovalcev, ki pa se odpravijo tudi po sami Izoli in čeprav je obala lepa pa vedno znova poudarjamo da imamo čudovito tudi zaledje slovenske Istre, ki si ga je res vredno ogledati.”

G. Pečana smo s težavo zadržali v naši družbi nekoliko dlje, saj je po javljanju že odhitel na proslavo ob 100-letnici Turistične zveze Slovenije, ki se je odvijala v Portorožu. Na njej so se mudila znana in pomembna imena za slovenski turizem, kot prav poseben gost pa se je vsem zbranim na konferenci pridružil tudi predsednik svetovne turistične organizacije.


Sledite nam


RSS Ustavi se!