fbpx

Ta veseli dan ali ko kultura vabi z odprtimi vrati

Novice

Že deseto leto se 3. decembra, na rojstni dan Franceta Prešerna, brezplačno odprejo vrata številnih kulturnih ustanov po vsej Sloveniji, ki vabijo s pestrimi programi. Zamisel, da bi Prešernov rojstni dan počastili z dnevom odprtih vrat, se je ministrstvu za kulturo porodila leta 2000, ob 200-letnici pesnikovega rojstva. V nekaj letih se je preoblikovala v […]

Že deseto leto se 3. decembra, na rojstni dan Franceta Prešerna, brezplačno odprejo vrata številnih kulturnih ustanov po vsej Sloveniji, ki vabijo s pestrimi programi.

Zamisel, da bi Prešernov rojstni dan počastili z dnevom odprtih vrat, se je ministrstvu za kulturo porodila leta 2000, ob 200-letnici pesnikovega rojstva. V nekaj letih se je preoblikovala v ta veseli dan kulture in prerasla v množičen enodnevni kulturni dogodek po vsej Sloveniji. Številni nacionalni in občinski kulturni zavodi so za današnji dan pripravili predstave, razstave, koncerte, predavanja, vodenja in delavnice.

Uvertura dan prej

Dan, ko se je rodil največji slovenski pesnik France Prešeren, 3. december, Slovenija zaznamuje z dnevom odprtih vrat kulturnih ustanov. Tako so tudi letos svoje duri odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstili se bodo predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice. Vse bo brezplačno.

V Ljubljani od galerij do kina in gledališč

Danes bodo na ministrstvu za kulturo odprli razstavo Vsi odtenki zelene, ki je Slovenijo predstavljala na 12. mednarodni razstavi arhitekturnega beneškega bienala. Gre za prikaz mestne krajine kot neločljiv del urbanega prostora. V Ljubljani je med drugim danes mogoče obiskati tudi knjižni sejem v Cankarjevem domu in pregledno razstavo dvoletne ilustratorske bere na Slovenskem.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!