fbpx

Tajska masaža – že pred 2500 leti

Novice

Odpravlja energijske blokade, bolečine, stres, napetost in živčne težave.

Tajska masaže je ena izmed štirih vej tradicionalne tajske medicine. Je zdravilna tehnika, ki so jo poznali že davno pred uradnimi zdravniki. Vključuje masažo in raztezanje ter se običajno odvija na trdni podlagi na tleh. Telesu prinese sprostitev in boljšo cirkulacijo. Odpravlja energijske blokade, bolečine, stres, napetost in živčne težave.

Od tradicionalne masaže se razlikuje po tem, da se osredotoča na energijske linije v telesu – linije sen, ki jih je v telesu približno 72 000. Prekrivajo se s kitajskimi akupunkturnimi točkami in starodavno indijsko ajurvedo.

Legenda pripoveduje, da je oče tajske masaže in medicine Shivago Komarpaj, osebni zdravnik Buddhe izpred 2500 let. V starodavnih dokumentih ga opisujejo kot izjemnega zdravilca s širokim znanjem o zeliščih, ki je zdravil najpomembnejše ljudi svojega časa.

V resnici je zgodovina tajske masaže bolj zapletena. Nastala je pod vplivom indijske, kitajske in južno azijske kulture in medicine. Danes je mešanica različnih vrst zdravljenj s celega kraljestva. Vsaka tajska regija prakticira drugačno različico, prav tako pa lahko različne vrste tajskih masaž poiskusimo v Evropi.

jaz bi: “Tajska je zelooo enostavna za potovat in tudi zelo turistična (zame preveč). Otočki so pa tudi krasni. Lahko skočiš še malo na sever, za kak dan v džunglo, itd…”

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!