fbpx

Tartini festival 2006

Novice

Tartini festival, mednarodni festival komorne glasbe, ki bo potekal od 26. avgusta do 19. septembra v Piranu, se v svoji petletnici delovanja spogleduje z deli beneških skladateljev 17. in 18. stoletja. Na osrednjem koncertu festivala bodo skupaj prvič nastopila tri velika imena svetovnih odrov: Sergio Azzolini, Christophe Coin in Giuliano Carmignola.Častno pokroviteljstvo nad Tartini festivalom […]

Tartini festival, mednarodni festival komorne glasbe, ki bo potekal od 26. avgusta do 19. septembra v Piranu, se v svoji petletnici delovanja spogleduje z deli beneških skladateljev 17. in 18. stoletja. Na osrednjem koncertu festivala bodo skupaj prvič nastopila tri velika imena svetovnih odrov: Sergio Azzolini, Christophe Coin in Giuliano Carmignola.
Častno pokroviteljstvo nad Tartini festivalom je prevzel predsednik Slovenije Janez Drnovšek.

Festival je posvečen predstavljanju Tartinijevega opusa in oživljanju njegovega duha, tudi z uvršanjem na spored skladateljev, ki so časovno, geografsko ali kako drugače povezani z velikim mojstrom. Programsko aktualnost festival zaznamuje tudi z obeležji pomembnih obletnic, letos na primer z obletnico rojstva W. A. Mozarta. Glasbeniki, ki letos prihajajo iz Avstrije, Francije, Italije, Nizozemske, Slovenije in Združenih držav Amerike, se bodo večinoma predstavili z glasbenimi deli iz Tartinijevega obdobja in obdobja beneških skladateljev 17. in 18. stoletja, skladno s tem pa bodo igrali tudi na avtentičnih inštrumentih.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!