fbpx

Tečaj za vodnike slonov

Novice

V zavetišču Lampangu so odrili še eno tržno nišo. Že nekaj let organizirajo in vodijo tečaje za vodnike slonov, mahute. Lahko se, za ceno 35 ameriških dolarjev, prijavite na enodnevni seminar, desetkrat več vas bo stala udeležba na desetdnevnem tečaju, lahko pa se prijavite tudi na enomesečni tečaj, kar vas bo olajšalo za približno tisoč […]

V zavetišču Lampangu so odrili še eno tržno nišo. Že nekaj let organizirajo in vodijo tečaje za vodnike slonov, mahute. Lahko se, za ceno 35 ameriških dolarjev, prijavite na enodnevni seminar, desetkrat več vas bo stala udeležba na desetdnevnem tečaju, lahko pa se prijavite tudi na enomesečni tečaj, kar vas bo olajšalo za približno tisoč dolarjev.

Na programu so zanimivi predmeti, od jahanja in vodenja slona do pravilnega umivanja, čiščenja, spoznavanja slonjih navad (tudi paritvenih), organiziranja predstave za obiskovalce in še kaj. Tečaj je predvsem namenjen udeležencem, ki na tak ali drugačen način delajo s sloni, npr. delavcem v živalskih vrtovih, zavetiščih ali cirkusih. Prihodke, ki jih občasno osveži denarna injekcija kakšnega bogatega ljubitelja slonov iz ZDA, Japonske ali Evrope, znajo v zavetišču zelo koristno porabiti. Sloni so deležni vse potrebne nege, ki jim jo nudijo tudi mladi prostovoljci z vseh koncev sveta. Posebne pozornosti je deležna bolnišnica za slone, kamor pripeljejo živali z različnimi poškodbami. Nekateri sloni zbolijo, dobijo poškodbe pri delu, ali, kar je še huje, plačajo visok davek zaradi človeške neumnosti. Težko se namreč izognejo občasnim bitkam ali celo manjšim vojnam, ki divjajo v tem delu Azije. Slonica Lucy je stopila na mino na obmejnem območju med Tajsko in Burmo, kjer se že leta spopadajo različna plemena na eni in drugi strani. Poškodovano nogo so ji, po besedah prostovoljke Mary, dokaj hitro pozdravili, strah, nezaupanje in duševne bolečine pa bodo trajali še leta.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!