fbpx

Tek na smučeh

Potopisi

Kranjska gora včeraj, 10. februarja: sonce, snežna belina, modro nebo, vonj po aromi dišečega vročega zeliščnega čaja, smeh, razigrani otroški obrazi, prijazni pomežiki…

Ko se človek nečesa loti prvič, je to lahko izziv. Lahko pa se vse skupaj odvije popolnoma spontano, brez prevelikih priprav, samo z občutom veselja, ker je dan lep, ker tok življenja teče v lepem ritmu, ker je zunaj sonce, ker je družba v avtu dobra.

Tek na smučeh v Kranjski gori je prinesel natanko tak dan. Nekaj novega, še ne izkušenega in v tem odkril vse čare lepe zime. Smuči in opreme si ni nobenega problema izposoditi na licu mesta, tudi cena je ok. 10 € za najem celotne opreme (smuči, čevlji, palice) za cel dan …je človek voljan dati. Če se zmeni prej, dobi še osebnega trenerja. Kar je za prvič zelo priporočljivo, saj je tek na smučeh sicer lahko precej naporen za telo. A se da. Vsaj tako smo dokazali včeraj, ko smo se prvič spustili po progi. Še nikoli prej na tekaških smučeh, brez trenerja, samo z opazovanjem mimotekačev, ki so prav elegantno dajali zgled. Malce lovljenja na začetku, pa nekaj uspelih poskusov proti koncu, vse to pa v čudoviti belini, lesketajoči v sončnih žarkih, na čistem zraku in s prijaznimi ljudmi.

Okoli 5km proge za prvič je bilo kar dovolj. Je potrebno poslušati telo in se znati ustaviti ob pravem času. Po teku je dobro malce raztegniti mišice, sicer se te znajo dobro oglasiti 😉 Tudi danes, dan po teku jih je čutiti, a glede na zdravo mero in pametno presojo, je to v mejah normale. Daje tudi vedenje, da gibanje paše…da je telo delalo in da bo užitek nadaljevati. 🙂

Kranjska gora je čudovito izhodišče. Kavica ob vznožju smučišča daje dober pogled, prebudi zimsko radostno vzdušje, glasba poživi, še preden se človek odpravi domov, pa paše tudi nekaj dobrega za pod zob. Priporočam gostilno Pri Jožici, malce pred Kranjsko goro. Odlična hrana…in prijetno vzdušje. Za dobro vožnjo nazaj domov. Če se odločite ostati dlje…imajo Pri Jožici tudi luštne apartmaje.

Za nas je bil enodnevni nedeljski izlet več kot dovolj…in hkrati več kot čudovit. Se veselim…še! 😉

Užitek na progi

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!