fbpx

Telenovele po dominikansko

Novice

V Sloveniji telenovele gledamo. V Dominikanski republiki pa jih živijo. »Sem Dominikanec por orgullo y por rasa (po rasi in ponosu), zelo spoštujem svojo ženo in je nikoli ne varam tri ulice okoli doma,« mi je popolnoma resno pripovedoval prijatelj Juan Jose in nato še pojasnil, da je imeti ljubice v enaki ulici vsekakor nespoštljivo […]

V Sloveniji telenovele gledamo. V Dominikanski republiki pa jih živijo. »Sem Dominikanec por orgullo y por rasa (po rasi in ponosu), zelo spoštujem svojo ženo in je nikoli ne varam tri ulice okoli doma,« mi je popolnoma resno pripovedoval prijatelj Juan Jose in nato še pojasnil, da je imeti ljubice v enaki ulici vsekakor nespoštljivo do žene, ker bi se lahko razpasle govorice in to ne bi bilo dobro za ugled družine.
Otok Hispanjola, ki si ga Dominikanska republika deli z nekoliko manjšim Haitijem, je odkril Krištof Kolumb davnega leta 1492, in sicer na Gospodov dan, v nedeljo, ko se po tradiciji počiva. Dominikanska republika in njena prestolnica se zato imenujeta po nedelji (domingo). »Nedeljkoti« pa se še danes vneto držijo tradicije in se tako, vsaj po počasnem tempu dela včasih res zdi, da je tukaj vsak dan nedelja.
Zamujanje je tako običajen pojav, da ga nihče več ne dojema kot nekaj, za kar bi se bilo potrebno opravičiti. Fami o otoškem času nisem popolnoma verjela, dokler je nisem izkusila na lastni koži. Če ti Dominikanec reče, da pride ob 12. uri, pride obvezno vsaj z dvourno zamudo ali pa celo naslednji dan. Pri tem mu seveda še na misel ne pride, da bi te o tem obvestil po telefonu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!